Buiten Euroborg: ‘Rentree Robben, primeurs Suárez en Magnasco’.

Maandag 26 oktober 2015 om 13:54

FC Groningen pakte zondag het eerste Eredivisiepunt van dit seizoen op vreemde bodem. ‘Buiten Euroborg’ maakte Arjen Robben een succesvolle rentree, waren er primeurs voor Luis Suárez en Stefano Magnasco en kreeg Danny Holla weer eens speelminuten.

Arjen Robben is weer hersteld van zijn liesblessure die hij zeven weken geleden tijdens Nederland-IJsland opliep. De aanvaller werd door trainer Pep Guardiola direct weer in de basisopstelling opgenomen voor de thuiswedstrijd van FC Bayern München tegen 1. FC Köln.
Succesvolle rentree
Robben kende een succesvolle rentree en beschaamde het vertrouwen van de coach allerminst. Hij tekende na 35 minuten voor het eerste doelpunt van de middag. De steraanvaller kreeg de bal binnen het vijfmetergebied voor zijn voeten, bleef uiterst koel en schoot simpel de 1-0 binnen. Het was het begin van een eenvoudige middag voor de kampioen van Duitsland die uiteindelijk met 4-0 won.
Robben werd na 65 minuten onder luid applaus van de aanwezige fans in de Allianz-Arena gewisseld. Opvallend is dat de Groninger in de vier competitiewedstrijden die hij dit seizoen speelde voor Bayern iedere keer vroegtijdig naar de kant werd gehaald. Het doelpunt betekende zijn tweede competitiegoal van het seizoen. Bayern München heeft dit seizoen nog geen puntverlies geleden en staat met 30 punten uit tien wedstrijden vertrouwd bovenaan. Het gat met naaste belager Borussia Dortmund is al zeven punten.
Hattrick
Een andere steraanvaller die in het verleden het shirt van FC Groningen droeg, Luis Suárez, deed ook van zich spreken. De Uruguayaan hielp zijn team FC Barcelona zondagmiddag in eigen huis langs Eibar. Suarez maakte zijn tweede hattrick in dienst van de Catalanen, maar deed dit voor het eerst in Camp Nou.
FC Barcelona won met 3-1 van Eibar en staat tweede in de Primera Division met 18 punten uit negen wedstrijden. Hetzelfde puntenaantal als koploper Real Madrid, maar de Madrilenen hebben een beter doelsaldo. Suarez maakte precies een jaar geleden zijn debuut voor Barcelona, na de lange schorsing die hij opliep tijdens het WK. Sindsdien speelde de spits 57 wedstrijden voor FC Barcelona waarin hij bij 60 goals betrokken was (35 doelpunten, 25 assists). Dit seizoen staat de aanvaller op 7 competitiegoals uit acht wedstrijden.
Doelpunt
Naast Suárez beleefde Stefano Magnasco ook een primeur in zijn carrière. De back maakte zondagavond voor het eerst in zijn professionele loopbaan een doelpunt. De Chileen zette zijn ploeg Universidad Catolica in eigen huis na ruim een uur spelen op een 2-0 voorsprong tegen Palestino. Het betekende tevens de eindstand van de wedstrijd.
Magnasco pikte de bal aan de rechterkant op, passeerde een tegenstander en haalde vanaf de punt van het strafschopgebied hard uit. Hoewel de keeper zich volledig strekte, vloog het leer in de lange hoek. De adrenaline gierde een tijdje door het lijf van de verdediger, want een minuut na zijn goal werd Magnasco op de bon geslingerd. Universidad Catolica staat tweede in de Chileense competitie met 22 punten uit tien duels. Twee punten minder dan koploper Colo Colo.
Speelminuten
Danny Holla maakte dit weekend de eerste competitieminuten van het seizoen bij Brighton and Hove Albion. De middenvelder speelde tot op heden alleen maar in het League Cup-toernooi, maar mocht afgelopen zaterdag elf minuten voor tijd invallen in de thuiswedstrijd tegen Preston North End. De koploper van de Engelse Championship bleef steken op 0-0, maar staat nog wel altijd op de eerste plaats met 29 punten uit 13 wedstrijden. Daarmee heeft het vier punten meer dan de nummer 2, Hull City, dat het Birmingham City van Maikel Kieftenbeld thuis met 2-0 versloeg.