string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: Prima vuurdoop Blind, Kostic weer invaller.

Maandag 15 september 2014 om 11:08

FC Groningen ging dit weekend in Leeuwarden hard onderuit tegen SC Cambuur. ‘Buiten Euroborg’ kende Daley Blind een uitstekend debuut voor Manchester United, scoorde Danny Holla zijn eerste doelpunt in de Engelse Championship en pakte Matias Jones in Colombia weer eens een punt. Filip Kostic viel in bij VfB Stuttgart.

De gebroeders Ronald en Erwin Koeman pakten zaterdag met Southampton de tweede competitieoverwinning van het seizoen. Beide trainers zagen The Saints ruim winnen van Newcastle United, 4-0. Dusan Tadic stond in de basisopstelling bij Southampton en was met een assist belangrijk voor zijn ploeg. Door de winst staat de club uit Zuid-Engeland op een verdienstelijke vierde plaats in de Premier League met zeven punten uit vier wedstrijden.

Daley Blind beleefde een dag later zijn vuurdoop in Engeland. Blind, die in het seizoen 2009/2010 een half jaar op huurbasis uitkwam voor FC Groningen, kreeg van manager Louis van Gaal direct een basisplaats toebedeeld bij zijn nieuwe club Manchester United. De linkspoot strooide met goede passes op het middenveld en zag zijn team op Old Trafford met 4-0 winnen van QPR. Het betekende de eerste winstpartij voor Manchester United dit seizoen.

Een niveau lager verloor Brighton and Hove Albion met 3-2 van Brentford. Danny Holla maakte zijn eerste doelpunt op de Engelse velden. De middenvelder krulde de bal van een meter of twintig met rechts in de kruising, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg onderuit ging in de Engelse Championship. Brighton staat na zes speelrondes zeventiende met zeven punten.

Filip Kostic mocht in de derde speelronde in Duitsland aan het begin van de tweede helft invallen bij VfB Stuttgart. De Serviër speelde in de Alianz-Arena voor 71.000 supporters de uitwedstrijd tegen Bayern München en zag zijn ploeg met 2-0 verliezen. Arjen Robben moest vanwege een blessure toekijken bij de Duitse kampioen. Kostic wacht nog altijd op de eerste winstpartij met Stuttgart en kwam tot nu toe drie keer als invaller in actie. 

Aanvaller Matias Jones kwam in Colombia ook als invaller in het veld. De Uruguayaan speelt sinds dit seizoen voor La Equidad in het Zuid-Amerikaanse land en werd dit weekend tijdens de slotfase in het veld gebracht. De nieuwe ploeg van Jones speelde met 0-0 gelijk tegen Fortaleza FC afkomstig uit de hoofdstad Bogota. Het betekende het tweede punt uit negen competitiewedstrijden waardoor La Equidad nog altijd op de laatste plaats in de Primera A. 

In de nieuwe rubriek ‘Buiten Euroborg’ wordt na ieder speelweekend gekeken naar het belangrijkste nieuws rondom oud-FC’ers bij hun huidige club.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus