string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: ‘Prijs voor Sparv, Florén kampioen’.

Maandag 02 november 2015 om 13:20

FC Groningen won afgelopen zaterdag in Euroborg met 2-0 van PEC Zwolle en bleef daardoor ongeslagen in eigen huis. ‘Buiten Euroborg’ werd Mathias Florén kampioen in Zweden, pakte Tim Sparv een prestigieuze prijs en deden zowel Thomas Enevoldsen als Mitchell Schet van zich spreken.

Tim Sparv werd afgelopen week tijdens het Fins voetbalgala verkozen tot Fins Voetballer van het Jaar. Sparv is aanvoerder van de nationale ploeg en miste in de kwalificatiereeks voor het EK slechts één duel tegen Roemenië toen hij niet inzetbaar was. De overige wedstrijden speelde de voormalig FC’er de volledige 90 minuten.

Denemarken
De middenvelder voetbalt tegenwoordig bij het Deense FC Midtjylland waarmee hij afgelopen seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de club landskampioen werd. De Denen kwalificeerden zich dit seizoen voor de groepsfase van de UEFA Europa League door het Engelse Southampton, mede door een doelpunt van de Fin, uit te schakelen.  
Dit seizoen gaat het in de competitie iets stroever. De ploeg staat tweede achter koploper FC Kopenhagen met drie punten achterstand. Afgelopen weekend werd thuis met 4-2 verloren van Viborg, Sparv zat niet bij de wedstrijdselectie. Ook Jeroen Veldmate keek, aan de kant van Viborg, toe. De verdediger is geblesseerd.
Net als Sparv speelt ook Thomas Enevoldsen in Denemarken. De middenvelder is terug bij BK Aalborg en liet zich zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Hobro van zijn beste kant zien. Aalborg versloeg de hekkensluiter met liefst 6-0. Enevoldsen maakte zelf de 3-0 en deed het voorbereidende werk bij de 1-0 en de 5-0. De ex-FC’er scoorde dit seizoen al vier doelpunten in 13 optredens. Aalborg staat vierde in de Deense Superliga met 22 punten uit 14 wedstrijden.
Kampioen
IFK Norrköpping kroonde zich afgelopen weekend kampioen van Zweden. Mathias Florén is assistent-trainer bij de club waarvoor hij na zijn periode in Groningen lange tijd voetbalde. Norrköpping won in de laatste speelronde uit bij Champions League-deelnemer Malmö met 2-0 en schroefde het puntentotaal op tot 66 punten uit 30 duels. Daarmee heeft het drie punten meer dan Göteborg, dat tweede werd.
Slowakije
Mitchell Schet is bezig aan zijn eerste seizoen in Slowakije waar hij uitkomt voor AS Trencin. De buitenspeler speelde afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Spartak Myjava en opende na een klein kwartier spelen de score. In de tweede helft was Schet belangrijk met een assist op de 4-1, wat ook de eindstand van de wedstrijd werd. De aanvaller werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.
AS Trencin is koploper in Slowakije en verzamelde 38 punten uit 15 wedstrijden. Daarmee heeft de ploeg 7 punten meer dan Slovan Bratislava dat tweede staat. Schet speelde tot op heden vijf competitieduels voor zijn ploeg. Het doelpunt van vrijdag was zijn tweede treffer van dit seizoen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’