string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Prijs Van Dijk, Bacuna belangrijk, Magnasco herstelt.

Maandag 16 maart 2015 om 12:12

Hoewel FC Groningen kansen had op meer, verloor het afgelopen weekend nipt met 2-1 van koploper PSV. ‘Buiten Euroborg’ pakte Virgil van Dijk zijn eerste prijs van dit seizoen, was Leandro Bacuna belangrijk bij zijn club met twee assists en nam Dusan Tadic zijn verantwoordelijkheid in een topwedstrijd.

Virgil van Dijk pakte afgelopen zondag zijn eerste prijs van dit seizoen. Celtic versloeg Dundee United op Hampden Park in Glasgow met 2-0 tijdens de finale van de Schotse League Cup. Van Dijk stond in de basis bij ‘the Bhoys’ en speelde de gehele wedstrijd.
Prijzen
Het finaleduel leek vorige week nog aan de neus van de verdediger voorbij te gaan. Van Dijk werd tijdens de kwartfinale voor het andere bekertoernooi, de Scottish-Cup en eveneens tegen Dundee United, na elf minuten met een rode kaart van het veld gestuurd. De kaart werd echter geseponeerd waardoor de voormalig FC’er ‘gewoon’ in het hart van de verdediging stond. Celtic kan dit seizoen de nog twee prijzen pakken, want het staat aan kop in de competitie en is ook nog actief in de Scottish FA Cup.
Leandro Bacuna kreeg voor de tweede keer dit Premier Leagueseizoen een basisplaats toebedeeld. Tot nu toe was de oudere broer van FC’er Juninho Bacuna voornamelijk actief in het Engelse bekertoernooi, de FA Cup. Aston Villa staat sinds enkele weken onder leiding van manager Tim Sherwood die de multi-inzetbare Bacuna meer speeltijd geeft dan zijn voorganger.
Assists
Bacuna startte in de uitwedstrijd tegen Sunderland als rechtsback en liet zien op de flank van grote waarde te zijn. De Stadjer kwam veelvuldig op en had na een kwartier spelen een groot aandeel in de 0-1. Bacuna zette vanaf de rechterkant laag voor op spits Christian Benteke die koeltjes afmaakte.
Het bleek het begin van een wervelstorm voor de ploeg uit Birmingham want ‘the Villians’ scoorden maar liefst vier keer voor de rust. Ook bij het vierde doelpunt was er een glansrol voor de voormalig speler van de Trots van het Noorden. Bacuna gaf ditmaal een hoge voorzet op Benteke die deze keer met het hoofd scoorde en daarmee direct de eindstand van de wedstrijd op de borden zette. Door de winst klom Aston Villa uit de gevarenzone naar een veilige zestiende plaats.
Verantwoordelijkheid
Bacuna was niet de enige oud-FC’er met een belangrijk aandeel in de Premier League. Dusan Tadic stond voor Southampton in de basis tegen topclub Chelsea. De ploeg van manager Ronald Koeman hield de koploper knap op een 1-1 gelijkspel. Tadic maakte na bijna twintig minuten de enige treffer voor ‘The Saints via een penalty.’
Onder het oog van ruim 41.000 toeschouwers op Stamford Bridge bleef de Serviër kalm en schoot hij vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. Tadic miste eerder dit seizoen een strafschop in de uitwedstrijd tegen Burnley, maar twijfelde niet om weer achter de bal te gaan staan. “Je moet altijd je verantwoordelijkheid nemen,” zei Tadic na afloop op het YouTube-kanaal van zijn club. “Je moet geloven in je eigen kwaliteiten.”
Blessure
De naam van Stefano Magnasco staat al een tijdje niet op het wedstrijdformulier bij het Chileense Universidad Catolica. Niet zo vreemd, want de rechtsback is herstellende van een stressfractuur in één van de wervels in zijn rug. Magnasco heeft afgelopen week echter de training hervat en hoopt snel weer minuten te maken. Ploeggenoot Matias Cahais, goed voor 17 wedstrijden in het shirt van FC Groningen, is inmiddels vertrokken bij de club uit de Chileense hoofdstad en op zoek naar een nieuwe werkgever. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard