Buiten Euroborg: Mooie reeks voor Enevoldsen.

Maandag 30 november 2015 om 13:22

FC Groningen pakte zondag in Euroborg de drie punten tegen ADO Den Haag. Danny Hoesen was het goudhaantje aan de kant van de Trots van het Noorden en tikte in de absolute slotfase de 2-1 binnen. ‘Buiten Euroborg’ was Thomas Enevoldsen alweer trefzeker en haalde David Texeira de finale van de play-offs in de Verenigde Staten niet.

De Engelse spits Jamie Vardy scoorde afgelopen weekend voor Leicester City in de elfde opeenvolgende wedstrijd. Een record in de Premier League. Hoewel de competities in Denemarken en Engeland niet te vergelijken zijn, is de reeks waaraan Thomas Enevoldsen bezig is ook noemenswaardig.

Trefzeker
De Deen was voor het vierde achtereenvolgende duel trefzeker in zijn vaderland. De aanvaller maakte in de uitwedstrijd van Aalborg BK tegen Brøndby na 25 minuten het openingsdoelpunt. De ploeg van Enevoldsen won het duel uiteindelijk met 2-0. De voormalig FC’er produceerde vijf doelpunten in de laatste vier wedstrijden en staat hierdoor dit seizoen op acht competitietreffers.
Aalborg staat door de winst op Brøndby tweede in de Deense Superliga, één punt achter koploper FC Kopenhagen en één punt voor regerend landskampioen FC Midtjylland, de ploeg van Tim Sparv. Midtjylland en Kopenhagen zouden dit weekend tegen elkaar spelen, maar de wedstrijd werd vanwege het slechte weer afgelast. De Deense topper moet dus nog worden ingehaald.
Texeira
David Texeira speelde vannacht met FC Dallas de returnwedstrijd voor een plek in de finale van de Amerikaanse play-offs tegen Portland Timbers. Dallas had de eerste wedstrijd met 3-1 verloren en had dus genoeg aan een 2-0 overwinning in eigen huis. Zover kwam het niet voor de ploeg van de Uruguayaanse spits.
Texeira stond in de basisopstelling en zag de tegenstander tien minuten na rust op een 0-1 voorsprong komen. De voormalige FC-aanvaller werd na 66 minuten naar de kant gehaald. Twee minuten later maakte Dallas gelijk waarna de vervanger van Texeira, Blas Perez een kwartier voor tijd de 2-1 aantekende. Nog een goal van de ploeg uit Texas zou verlenging betekenen, maar in de blessuretijd viel de treffer aan de andere kant, 2-2. Hierdoor kwam het seizoen voor FC Dallas en Texeira ten einde.
Zeefuik
Género Zeefuik scoorde weer eens voor zijn Turkse club Balikesirspor. De spits bleef in de uitwedstrijd tegen Adana Demirspor uiterst koel vanaf elf meter en tekende met een rake strafschop voor de 1-1. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Balikesirspor staat tiende in de Lig 1, het tweede niveau in Turkije. Zeefuik maakte dit seizoen vijf doelpunten in twaalf optredens.
Van Dijk
Sergio van Dijk won in Thailand met zijn ploeg Suphanburi uit bij Chainat Hornbill, 1-2. De spits uit de jeugdopleiding van FC Groningen maakte de 1-1 na een uur spelen. Suphanburi staat vierde in de Thaise Premier League met 54 punten uit 31 wedstrijden.