Buiten Euroborg: Kostic belangrijk, Kieftenbeld scoort Kieftenbelter.

Maandag 25 januari 2016 om 14:28

FC Groningen trapte vrijdagavond de negentiende speelronde van de Eredivisie in gang. De wedstrijd in Euroborg tegen NEC kende geen doelpunten en eindigde in 0-0. Buiten Euroborg was Marcus Berg wel trefzeker, werd in Engeland de taal verrijkt vanwege een voormalig FC’er en speelde Kostic een belangrijke rol voor Stuttgart bij de hervatting van de Bundesliga in Duitsland.

Nadat de Eredivisie een week eerder al was begonnen, rolde de bal dit weekend ook weer in de Duitse Bundesliga. Filip Kostic ging met zijn VfB Stuttgart op bezoek bij 1 FC Köln en speelde een belangrijke rol in de 3-1 uitoverwinning van zijn club.
Assist
Zoals gebruikelijk stond Kostic aan de aftrap van het duel en was hij met zijn dribbels zeer dreigend. Hoewel de ploeg van de Serviër na ongeveer 20 minuten op achterstand kwam, werd dit nog voor rust rechtgetrokken. Een corner van Kostic werd goed verlengd en dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. Vlak na rust pakte Stuttgart de voorsprong doordat een afgemeten voorzet van Kostic door spits Werner goed werd afgewerkt.
De wedstrijd werd in de slotfase beslist en Kostic mocht in de blessuretijd het applaus van de meegereisde supporters in ontvangst nemen tijdens een publiekswissel. Door de winst staat Stuttgart nu vijftiende in de competitie met 18 punten uit 18 duels. Arjen Robben viel vrijdagavond tien minuten voor tijd in bij Bayern München in Hamburg tegen HSV en won met 2-1. Tim Matavz werd in blessuretijd ingebracht bij Augsburg en speelde met 0-0 gelijk tegen Hertha BSC.
Kieftenbelter
Het officiële twitteraccount van Birmingham City slingerde zaterdagmiddag een nieuw woord de wereld in. Een ‘Kieftenbelter’ wat vrij vertaald; een doeltreffende volley van buiten het strafschopgebied betekent. Maikel Kieftenbeld scoorde vorige week op schitterende wijze de 3-0 tegen Derby County en herhaalde dit kunstje dit weekend.
De middenvelder maakte in de thuiswedstrijd tegen Ipswich Town zijn derde treffer in de laatste vier wedstrijden. Wederom was Kieftenbeld twintig minuten voor tijd met een prachtige volley trefzeker. Iets minder mooi dan vorige week, maar het resultaat was hetzelfde; 3-0. Vier minuten naar zijn treffer werd Kieftenbeld naar de kant gehaald en kreeg hij rust in het drukke Engelse programma.
Marcus Berg was belangrijk voor zijn Griekse club Panathinaikos. De spits opende in de uitwedstrijd tegen Levadiakos na bijna een uur spelen de score. Vijf minuten later werd de Zweed naar de kant gehaald. Panathinaikos staat door de winst derde in de Griekse Super League.
Debuut
Suk Hyun-Jun debuteerde afgelopen week voor zijn nieuwe Portugese club FC Porto. Zondagavond mocht de Zuid-Koreaan zich voor het eerst laten zien aan het thuispubliek. Suk viel in de wedstrijd tegen een van zijn oude club Maritimo Funchal twintig minuten voor tijd in. Het stond toen al 1-0 in het voordeel van Porto, wat ook de eindstand van het duel was.
Jonas Ivens is deze transferwindow verhuisd van Cercle Brugge naar MSK Deinze in de tweede klasse van België. De verdediger debuteerde zaterdagmiddag in de basis voor de uitwedstrijd tegen RFC Seraing en won met maar liefst 5-1. Deinze staat 13e in de tweede klasse, met 19 punten uit 21 duels.