string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: hoofdrollen Van Dijk en Berg.

Maandag 01 december 2014 om 12:19

FC Groningen behaalde afgelopen weekend in Enschede een prachtige overwinning op FC Twente. Niet alleen voor de huidige spelers van de Trots van het Noorden was het een goed weekend. ‘Buiten Euroborg’ waren diverse oud-FC’ers succesvol voor hun ploeg.

Celtic speelde in Schotland in de vierde ronde van de Scottish FA Cup de uitwedstrijd bij Heart of Midlothian. Virgil van Dijk stond vanzelfsprekend in de basisopstelling van de kampioen. Enkele dagen geleden had een Groningse delegatie met clubvertegenwoordigers en sponsorrelaties Celtic thuis onderuit zien gaan voor de Europa League tegen Red Bull Salzburg, maar de ploeg herpakte zich afgelopen zondag uitstekend.
Heart of Midlothian werd simpel met 4-0 aan de kant geschoven. Van Dijk opende na aan half uur spelen de score en was na een uur spelen wederom trefzeker. Met zijn rake kopbal zette de verdediger de 4-0 eindstand op de borden.
Marcus Berg
Marcus Berg maakte afgelopen weekend zijn rentree voor Panathinaikos in de Griekse Super Liga. De spits raakte in de eerste speelronde van dit seizoen ernstig geblesseerd aan zijn schouder. Hoewel Berg al een paar weken wedstrijdfit was speelde hij, mede omdat de competitie in Griekenland een paar weekenden heeft stilgelegen, alleen nog maar in Europa Leaguewedstrijden.
Berg keerde in de thuiswedstrijd tegen Veria terug in de basisopstelling. De clubtopscorer van vorig seizoen hervatte met datgene waar ze hem in Griekenland van kennen, doelpunten maken. De Zweed zette vlak na rust de 2-0 op het scorebord en werd in de slotfase van het duel gewisseld. Panathinaikos won het treffen met Veria met 2-1.
Blessure
Tim Matavz kent bij het Duitse Augsburg de laatste tijd ongelukkige weken. Nadat de spits vorige week vanwege ziekte niet bij de wedstrijdselectie zat, begon hij zaterdag in de wedstrijd tegen Hamburger SV in de basis. Het optreden van de Sloveen duurde slechts twaalf minuten voordat hij zich geblesseerd moest laten vervangen. Het is nog onduidelijk hoelang Matavz niet in actie kan komen. Augsburg won het treffen met HSV met 3-1.
Arjen Robben liet zich wederom wel weer van zijn beste kant zien. Bayern München had het, met Robben in de basis, erg lastig in Berlijn tegen Hertha BSC. De kampioen van Duitsland won uiteindelijk nipt met 1-0 door een doelpunt van de Groningse aanvaller. De derde ex-FC’er in de Bundesliga, Filip Kostic, kwam voor het eerst dit seizoen niet in actie. De Serviër bleef negentig minuten op de bank zitten bij VfB Stuttgart naast zijn nieuwe trainer Huub Stevens.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus