string(9) "claudebot"

‘Buiten Euroborg’: Goals voor Robben, vreemd thuisdebuut Kirm.

Maandag 06 oktober 2014 om 11:20

Ook dit weekend kwamen verschillende oud-FC’ers in Nederland, Europa en ver daarbuiten in actie. In de rubriek ‘Buiten Euroborg’ zijn de meest noemenswaardige prestaties op een rij gezet. De doelpunten van Arjen Robben, het vreemde thuisdebuut voor Andraz Kirm en de periodetitel voor Paco van Moorsel.

Arjen Robben kende met Bayern München een uitstekend weekend in de Duitse Bundesliga. De aanvaller van de kampioen van vorig seizoen scoorde twee keer in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Hannover 96. Robben speelde zijn vierde competitiewedstrijd van dit seizoen en staat op drie doelpunten. Bayern München is met 17 punten uit 7 wedstrijden koploper in Duitsland.
De speelronde in de Bundesliga begon vrijdag met de wedstrijd tussen Hertha Berlin en VfB Stuttgart. Filip Kostic stond bij de uitspelende ploeg voor het eerst in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. De vleugelspits kon in de Duitse hoofdstad niet voorkomen dat zijn team met 3-2 onderuit ging.
Leandro Bacuna maakte weer eens minuten in de Engelse Premier League. De Groninger die vorig jaar een uitstekend debuutseizoen kende voor Aston Villa moet het dit jaar doen met een rol als reserve. Bacuna kwam ongeveer 20 minuten voor tijd in het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Manchester City en zag dat zijn team met 2-0 ten onder ging tegen de Engelse grootmacht. Het was de derde invalbeurt van Bacuna dit seizoen in de Premier League.
Kees Kwakman stond vrijdag in Zuid-Afrika in de basisopstelling van BV Wits. De verdediger, die lang moest wachten op zijn werkvergunning en daardoor een vervelende start maakte in Johannesburg, mag sinds eind augustus uitkomen voor zijn nieuwe club. BV Wits nam het in de League Cup op tegen Moroka Swallows en won de wedstrijd met 3-0 waardoor het zich plaatste voor de kwartfinale van het toernooi.
Andraz Kirm hield op Cyprus ongetwijfeld een gemengd gevoel over aan zijn thuisdebuut voor Omonia Nicosia. De nummer vijf van de competitie won weliswaar met 2-1 van Ermis, maar moest na een kwartier verder met tien man. Keeper Moreira werd met rood van het veld gestuurd waardoor Andraz Kirm noodgedwongen al vroeg in de wedstrijd werd gewisseld voor reservedoelman Georgallides.
Paco van Moorsel heeft met NEC de eerste periodetitel gewonnen in de Jupiler League. De middenvelder die dit seizoen aan de Nijmegenaren wordt verhuurd, was aan het begin van de competitie vaak belangrijk voor zijn nieuwe ploeg, maar moet de laatste weken toekijken vanwege een enkelblessure.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus