Buiten Euroborg: Gelijkspel Granqvist, goede start Sparv

10 september 2014 / vandaag

Vanwege interlandwedstrijden werd er afgelopen weekend niet gevoetbald in de Eredivisie en was het voor de meeste FC-spelers een voetbal-loos weekend. ‘Buiten Euroborg’ werd er echter wel gespeeld door diverse internationals. FC’ers Hans Hateboer en Roland Baas kwamen in actie namens vertegenwoordigende elftallen van Oranje. Ook verschillende oud-spelers van de Trots van het Noorden speelden voor hun land.

Dusan Tadic kreeg van de nieuwe bondscoach Dick Advocaat een basisplaats toegewezen in de oefenwedstrijd van Servië tegen Frankrijk. De linker aanvaller, tegenwoordig actief voor het Engelse Southampton, speelde een uur mee in de wedstrijd die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Zweden speelde vorige week donderdag een oefenwedstrijd tegen Estland (2-0 winst) en kwam maandagavond voor de EK-kwalificatie uit tegen Oostenrijk (1-1 gelijkspel). Verdediger Andreas Granqvist stond in beide wedstrijden in het basisopstelling en maakte twee keer de negentig minuten vol. De stopper van het Russische FK Krasnodar maakte vooral tegen Oostenrijk een goede indruk en speelde in het verleden 116 keer voor FC Groningen.

Een ander Scandinavisch land, Finland, begon uitstekend aan de kwalificatiereeks voor het EK dat in 2016 in Frankrijk wordt gehouden. Middenvelder Tim Sparv stond weer eens in de basisopstelling van de Finnen in de wedstrijd tegen Faeröer (3-1 winst). Sparv, in competitieverband uitkomend voor het Deense FC Midtjylland, speelde de gehele wedstrijd.

Virgil van Dijk werd door bondscoach Guus Hiddink voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De verdediger van het Schotse Celtic kwam zowel in de oefenwedstrijd tegen Italië (2-0 verlies), vorige week donderdag, als in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-1 nederlaag) niet in actie waardoor hij zijn haasje nog niet in ontvangst mocht nemen.

Daley Blind, deze zomer getransfereerd naar het Engelse Manchester United, stond beide keren in de basis. De linksback gaf dinsdagavond de assist bij de gelijkmaker van het Nederlands Elftal, maar kon niet voorkomen dat het team van coach Hiddink in de slotminuten met 2-1 onderuit ging in Praag. Blind speelde in het seizoen 2009/2010 achttien wedstrijden voor de Trots van het Noorden.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws