string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Geen cadeautjes voor de jarigen, Robben beslissend.

Maandag 03 november 2014 om 11:42

FC Groningen pakte afgelopen weekend belangrijke punten door NAC Breda thuis met 1-0 te verslaan. ‘Buiten Euroborg’ waren er geen cadeautjes voor de jarigen, besliste Arjen Robben een beladen wedstrijd in Duitsland en was er mooi nieuws voor Sergio van Dijk in Azië.

Arjen Robben besliste zaterdagavond de altijd beladen wedstrijd tussen zijn ploeg Bayern München en Borussia Dortmund, 2-1. Hoewel de ploeg uit Dortmund een moeizaam seizoen draait, wordt er in Duitsland iedere keer weer reikhalzend uitgekeken naar het treffen tussen de twee grootmachten. Robben, die eerder deze week het bekerduel met HSV miste vanwege een blessure, stond in de eigen Allianz Arena in de basisopstelling.

De aanvaller uit Bedum speelde de gehele wedstrijd en maakte in de slotfase een belangrijke strafschop waardoor hij het duel besliste in het voordeel van de Duitse kampioen. Het was voor Robben de zesde wedstrijd in de Bundesliga van dit seizoen, hij kwam daarin vier keer tot scoren.

Jarigen
Filip Kostic was diezelfde zaterdag minder gelukkig. De Serviër stond op zijn 22ste verjaardag bij VfB Stuttgart in de basisopstelling tegen VfL Wolfsburg en ging in eigen huis met 4-0 hard onderuit. Kostic was niet de enige oud-FC’er die een vervelende verjaardag beleefde. Arnold Kruiswijk mocht zondag dertig kaarsjes uitblazen, maar verloor met zijn ploeg Vitesse uit bij FC Utrecht met 3-1. Kruiswijk haalde het einde van de wedstrijd niet, want hij werd in de 75ste minuut met twee keer geel en dus rood van het veld gestuurd. Voor beide voormalige FC’ers was het derhalve geen gelukkige verjaardag.

FK Metalurg Skopje won dit weekend thuis met 3-0 van Bregalnica Stip. Mile Krstev stond in de basis bij de ploeg uit de Macedonische hoofdstad. De inmiddels 35-jarige Krstev was belangrijk door via een strafschop de 1-0 binnen te schieten. Door de winst staat Metalurg op een vierde plaats in de hoogste divisie van Macedonië. Krstev speelde in de periode van 2001 tot 2005 94 wedstrijden voor FC Groningen.

Voorselectie
Sergio van Dijk sloot in Thailand met zijn club Suphanburi FC de competitie af met een 1-0 overwinning op Songkhla United en eindigde het seizoen als zesde in de Thai Premier League. Tevens hoorde de in Assen geboren Van Dijk, die is genaturaliseerd tot Indonesiër, dat hij is opgenomen in de voorselectie van het nationale elftal van Indonesië. De voorselectie, bestaande uit 35 spelers, is in voorbereiding voor de Zuid-Oost Aziatische Kampioenschappen later deze maand. Van de 35 spelers die zijn geselecteerd, moeten er nog 12 afvallen voor de definitieve selectie.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’