string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Buiten Euroborg’ Feest voor Texeira.

Maandag 13 oktober 2014 om 12:55

Dit weekend werden er EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk. Om die reden werd er zowel in Nederland als in de rest van Europa niet gevoetbald in competitieverband. Ver ‘Buiten Euroborg’ was men wel actief en met succes voor ex-FC’er David Texeira.

Matias Jones begon bij zijn club Deportivo la Equidad weer eens in de basisopstelling. De Uruguayaan speelt sinds deze zomer bij de club uit de Colombia die uitkomt in de hoogste divisie; Primera A. Jones kende een matige start met zijn ploeg en pakte pas in de achtste speelronde van het seizoen het eerste punt. Equidad heeft na veertien speelrondes inmiddels zeven punten verzameld en staat nog steeds op de laatste plaats, maar het gat met de nummer 17 bedraagt nog slechts drie punten.
Jones speelde afgelopen vrijdag met 0-0 gelijk Águilas Pereira. De aanvaller werd in de beginfase van de tweede helft vervangen mede omdat hij in de laatste minuten van de eerste helft een harde bal van dichtbij in het gezicht te verwerken kreeg. Het was het tweede basisoptreden voor Jones dit seizoen.
FC Dallas
Jones’ maatje in de tijd bij FC Groningen, David Texeira, liet in de Amerikaanse Major League van zich spreken. Enkele weken geleden luisterde de spits zijn terugkeer in de basisopstelling op met twee doelpunten en hield zijn ploeg op die manier in de race voor de Amerikaanse play-offs. Door het kansloze verlies van vorige week tegen Vancouver Whitecaps, was winst thuis tegen LA Galaxy voor Dallas de enige mogelijkheid om die felbegeerde play-offs te  bereiken.
David Texeira begon voor de derde achtereenvolgende keer in de basisopstelling en zag dat zijn team met een 1-0 achterstand de rust in ging. Dallas kwam echter vlammend de startblokken uit voor de tweede helft. Texeira werd in het strafschopgebied weggestoken en rondde beheerst af met rechts. Vlak voor het laatste fluitsignaal zorgde Fabian Castillo voor de bevrijdende treffer, waardoor FC Dallas zich alsnog plaatste. 
Interlands
In Europa kwamen de nodige ex-spelers van FC Groningen in actie tijdens de verschillende interlands. Zo schreef Andreas Granqvist twee caps bij voor Zweden. De verdediger speelde donderdag met 1-1 gelijk tegen Rusland en won zondag met 2-0 van Liechtenstein.
Tim Sparv is met Finland nog altijd ongeslagen in de EK-kwalificatie. De Finse middenvelder speelde zondag de gehele wedstrijd tegen Griekenland en hield de Grieken knap op een 1-1 gelijkspel. Met vier punten uit twee wedstrijden staat Finland tweede in Groep F achter Noord-Ierland. Finland speelt morgen (dinsdag – red.) de belangrijke wedstrijd tegen Roemenië.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard