Buiten Euroborg: ‘Eerste goals voor Chery en Zeefuik’.

Maandag 24 augustus 2015 om 13:13

FC Groningen pakte vrijdagavond tegen Excelsior voor het eerst in het seizoen de volle winst. De Trots van het Noorden was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de Rotterdammers. ‘Buiten Euroborg’ maakten Tjaronn Chery en Género Zeefuik hun eerste competitiedoelpunten van het seizoen. Ook andere voormalig FC’ers waren trefzeker.

Tjaronn Chery stapte deze zomer over naar het Engelse Queens Park Rangers. De Essent Speler van het Seizoen 2014/2015 staat de eerste wedstrijden van het seizoen steevast in de basisopstelling bij zijn nieuwe club. De degradant uit de Premier League kende in het Championship een ietwat stroeve start, maar wist afgelopen woensdag voor het eerst te winnen en pakte dit weekend de eerste driepunter in eigen huis op Loftus Road.
Eerste doelpunten
Chery maakte zaterdag tegen Rotherham United zijn eerste doelpunten van het seizoen. De middenvelder opende vlak voor rust de score met een bekeken schot van binnen het strafschopgebied. Chery verdubbelde de voorsprong van de Londenaren vlak na rust toen hij goed mee liep met een aanval over rechts en de bal van dichtbij met zijn linkerbeen kon binnenglijden. QPR won de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 en Chery ging in de blessuretijd onder luid applaus van het veld. Na vier speelrondes heeft QPR zeven punten verzameld en staat het op een zesde plaats in de competitie.
Niet alleen Chery wist dit weekend voor het eerst het net te vinden voor zijn nieuwe club. Género Zeefuik voetbalt sinds deze zomer in Turkije bij Balikesirspor en had in de uitwedstrijd tegen Alanyaspor slechts vier minuten nodig om een doelpunt te maken. Veel geluk had de spits echter niet, want hij moest na 37 minuten worden vervangen.
Speciale avond
Tim Sparv beleefde een bijzondere week. De middenvelder ging met zijn team FC Midtjylland op bezoek bij Southampton in de play-offs voor de UEFA Europa League. Sparv maakte jaren deel uit van de befaamde jeugdopleiding van The Saints en stond donderdagavond in de basis tegen zijn oude club. De avond werd nog specialer voor de Fin want vlak voor rust opende Sparv met een droog afstandsschot de score. De wedstrijd eindigde in 1-1 waardoor de return in Denemarken aankomende donderdag een open strijd lijkt te worden.
In de Deense Superliga speelde Midtjylland ook met 1-1 gelijk op bezoek bij Esbjerg. Sparv stond net als donderdag in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Petter Andersson, die in Southampton in de startopstelling begon en na 78 minuten werd gewisseld, kwam dit weekend niet in actie. FC Midtjylland gaat na zes speelrondes aan de leiding in Denemarken en heeft 14 punten verzameld.
Revanche
Promovendus Aarhus pakte zondag knap een punt op bezoek bij topclub FC Kopenhagen. Morten Nordstrand kwam voor het laatste kwart van de wedstrijd als invaller in het veld en wist vlak voor tijd in de 89ste minuut de gelijkmaker te scoren: 1-1. De man met rugnummer 26 scoorde met een zeer fraaie omhaal een doelpunt dat zomaar ‘doelpunt van het jaar’ kan worden. Nordstrand speelde in het verleden de nodige seizoenen voor FC Kopenhagen en deed zijn oude club met het late doelpunt de das om. Aarhus pakte in de eerste zes wedstrijd al 9 punten en staat op een vierde plaats.
FC Barcelona werd vorige week in de strijd om de Spaanse Super Cup over twee wedstrijden ruim verslagen door Athletic Bilbao. Zondag ging de kampioen van afgelopen seizoen in de eerste speelronde in Spanje weer op bezoek in Baskenland en haalde het lichtelijk revanche. Luis Suarez maakte na 54 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd en zo won Barcelona met 0-1 bij Bilbao.
Nieuw contract
Leandro Bacuna verloor dit weekend met Aston Villa op bezoek bij Crystal Palace met 2-1. Toch zal de Groninger met een goed gevoel terugdenken aan deze week. Bacuna verlengde namelijk zijn contract tot 2020 bij de Villians. De speler uit de opleiding van FC Groningen kende twee seizoenen geleden een mooie start in de Premier League, had het vorig seizoen in de eerste seizoenshelft lastig, maar heeft sinds de komst van manager Tim Sherwood een basisplaats als rechtsback. Het vertrouwen van de manager in Bacuna werd afgelopen week dus beloond met een nieuw langdurig contract.