Buiten Euroborg: ‘Chery verslaat Kieftenbeld’.

Maandag 29 februari 2016 om 14:01

FC Groningen verloor zaterdagavond met 2-0 van FC Twente en kon daardoor niet profiteren van de vele verliespartijen van ploegen uit het linkerrijtje van de Eredivisie. ‘Buiten Euroborg’ namen de voormalig ploeggenoten Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery het tegen elkaar op in Engeland, scoorde Leandro Bacuna een treffer voor Aston Villa en debuteerde Nicklas Pedersen voor KV Oostende.

Leandro Bacuna heeft zijn eerste Premier Leaguegoal van dit seizoen te pakken. De oudere broer van FC’er Juninho speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd met Aston Villa tegen Stoke City. Net als in de laatste weken startte Bacuna in een aanvallende rol aan de rechterkant. Bacuna kwam tien minuten voor tijd vanaf de rechterkant goed het strafschopgebied binnen en drukte een afvallende bal uitstekend af.
Doelpunt
Het doelpunt van de Groninger tegen Stoke leverde zijn club echter geen punten op, want The Villians verloren de wedstrijd met 2-1. Aston Villa kent een zeer zwaar seizoen, waarin het al tijden op de laatste plaats in de hoogste Engelse divisie staat. Het gat met de veilige 17e plaats bedraagt inmiddels al acht punten.
Maikel Kieftenbeld ging in de Engelse Championship met zijn ploeg Birmingham City afgelopen zaterdag op bezoek bij zijn voormalig ploeggenoot Tjaronn Chery, spelend bij Queens Park Rangers. De twee hadden afgelopen week in het bijzijn van een andere voormalig FC’er, Danny Holla, vriendschappelijk voorbeschouwd op de wedstrijd onder het genot van een kop koffie, maar stonden zaterdagmiddag in London lijnrecht tegenover elkaar.
Basis
Kieftenbeld startte zoals gebruikelijk in de basisopstelling bij de gasten en ook Tjaronn Chery verscheen voor het eerst sinds nieuwjaarsdag weer eens aan de aftrap. De aanvallende middenvelder van QPR beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet en zorgde na 35 minuten voor de 1-0. De zesde competitietreffer van het seizoen voor de creatieveling. Enkele minuten daarna verdubbelde het zo geplaagde QPR de score en zette het de eindstand van 2-0 op de borden.
Chery werd een kwartier voor tijd onder luid applaus naar de kant gehaald. Kieftenbeld was enkele minuten daarvoor al vervangen. QPR klom door de winst naar de 11e plaats in het Championship, terwijl Birmingham is afgezakt naar de 8e positie. Plaats zes en hoger geeft recht op deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League.
Wonderdrankje
Nicklas Pedersen maakte zaterdagmiddag zijn debuut voor het Belgische KV Oostende. De aanvaller werd afgelopen transferwindow overgenomen van AA Gent. Pedersen viel in de uitwedstrijd tegen OH Leuven in bij een tussenstand van 4-0 in het voordeel van de thuisploeg.
De Deen kreeg twintig minuten om zich te laten zien en begon voortvarend. Met zijn eerste balcontact creëerde de spits een kans en vier minuten na zijn invalbeurt raakte Pedersen het houtwerk. De aanvaller werd op het officiële twitterkanaal van de club zelfs een ‘wonderdrankje’ genoemd, maar het mocht niet baten. Oostende verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-1.