string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: ‘Bekerprolongatie Botteghin, horloge voor Granqvist’.

Maandag 25 april 2016 om 11:11

FC Groningen mocht zich tot aan zondagavond bekerhouder noemen, maar heeft die titel na de finale van dit weekend moeten afstaan aan Feyenoord. Vanwege de bekerfinale stond er geen Eredivisievoetbal op het programma en dus speelde de FC niet. ‘Buiten Euroborg’ was het feest voor Eric Botteghin, Glenn Bijl, Luis Suarez, Dusan Tadic en Andreas Granqvist.

Eric Botteghin kroonde zich voor het tweede achtereenvolgende jaar als bekerwinnaar. De Braziliaanse verdediger verkaste aan het begin van dit seizoen van bekerhouder FC Groningen naar Feyenoord en speelde voor het tweede jaar op rij de bekerfinale, nu met de Rotterdammers tegen FC Utrecht. Feyenoord won in de eigen Kuip met 2-1 en Botteghin speelde de gehele wedstrijd. De verdediger kwam in totaal tijdens drie bekerwedstrijden dit seizoen in actie en was in de kwartfinale tegen Roda JC Kerkrade met een doelpunt in de extra tijd van grote waarde voor zijn club. In de eindstrijd van zondag stond de Braziliaan verdedigend zijn mannetje en vierde hij de winst na afloop uitbundig.
Huurling
Net als Botteghin kon ook Glenn Bijl afgelopen weekend juichen. De verdediger wordt door FC Groningen voor een jaar verhuurd aan FC Dordrecht in de Jupiler League en maakte vrijdagavond in de wedstrijd tegen Achilles’29 een schitterende treffer. Door een harde uithaal met rechts zorgde Bijl na een half uur spelen voor de openingstreffer van de wedstrijd.
Het was voor Bijl zijn tweede doelpunt in het betaalde voetbal, nadat hij enkele weken geleden al doel trof tegen Jong PSV. FC Dordrecht speelde met 3-3 gelijk tegen Achilles’29. Bijl werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Hij kwam tot op heden tot veertien optredens voor de Schapenkoppen.
Acht goals
Er zat wat zand in de veelal uitstekend draaiende motor van FC Barcelona, waardoor de Spaanse koploper de laatste weken drie maal achtereen verloor in de competitie en ook uit de Champions League werd geschoten. Aan de hand van spits Luis Suarez hebben de Catalanen de weg omhoog weer gevonden. Midweeks werd de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña al met liefst 8-0 gewonnen en zaterdag werd Sporting Gijon met 6-0 in eigen huis opgerold.
Suarez was is beide wedstrijden goed voor vier doelpunten en kon dus acht goals op zijn totaal bijschrijven. Tevens gaf de Uruguayaan in het treffen met Deportivo ook nog eens drie assists. Barcelona staat in Spanje nog altijd aan kop van de Primera División, maar de concurrentie zit de ploeg in de nek. Atletico Madrid heeft net als Barça 82 punten uit 35 wedstrijden, Real Madrid staat daar één punt achter. De Spaanse competitie kent nog drie speelrondes.
Tadic
Southampton nam het zaterdagmiddag in de Engelse Premier League op tegen het al gedegradeerde Aston Villa. Manager Ronald Koeman begon met Dusan Tadic en Virgil van Dijk in de basis bij The Saints. Leandro Bacuna verscheen aan de aftrap bij Aston Villa en zag dat voormalig ploeggenoot Tadic een hoofdrol opeiste in het competitieduel, dat in een 4-2 overwinning eindigde voor Southampton.
De ploeg van Ronald Koeman kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Shane Long en de Nederlandse manager zag dat Virgil van Dijk vijftien minuten later dicht bij de 2-0 was. Zijn schot spatte echter uiteen op de paal. Dusan Tadic maakte vlak voor rust wel de tweede treffer door de bal beheerst met rechts in het lege doel te schuiven. Na rust maakte de Serviër met een droge knal van buiten het strafschopgebied zijn tweede goal van de middag en de derde voor Southampton. Tadic staat dit seizoen op zeven treffers in de Premier League, Southampton is terug te vinden op plaats acht en doet nog volop mee voor een plek die recht geeft op Europees voetbal.
Horloge
Andreas Granqvist speelde afgelopen weekend zijn honderdste wedstrijd voor het Russische Krasnodar. De verdediger won thuis met 4-0 van FC Ufa en werd na de wedstrijd onderscheiden vanwege zijn jubileumwedstrijd. In plaats van een bloemetje of een ingelijste actiefoto nam de Zweed een prachtig horloge van een exclusief merk in ontvangst. Aangeboden door clubofficials van zijn Russische werkgever.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’