Buiten Euroborg: ‘Beauty’s voor Chery en Texeira’.

Maandag 05 oktober 2015 om 11:06

Het is FC Groningen dit seizoen nog niet gelukt in een uitwedstrijd punten te pakken of tot scoren te komen. Goals maken deden verschillende voormalig FC’ers ‘Buiten Euroborg’ dit weekend wel. Zowel Tjaronn Chery als David Texeira maakten beauty’s van doelpunten.

FC Dallas plaatste zich zondagavond voor de play-offs in de Major League Soccer, de Amerikaanse competitie. Hoewel de stadions ongeveer 400 kilometer bij elkaar vandaan liggen, stond de derby van Texas tussen Dallas en Houston op het programma. David Texeira stond bij de thuisploeg in de basis en maakte twee doelpunten in het met 4-1 gewonnen duel.
Verwoestend
De eerste goal van de Uruguayaan, na 51 minuten spelen, was werkelijk van grote schoonheid. Texeira werd op zo’n 25 meter van het doel aangespeeld en haalde verwoestend uit met zijn rechter. In één streep vloog de bal onderkant lat in het doel en daarmee zette de spits zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Op de clubwebsite van FC Dallas reageerde Texeira verheugd op zijn doelpunt. “Ik kan het bijna niet geloven, dit is één van de mooiste doelpunten die ik ooit heb gemaakt.”
Texeira tekende tevens voor het slotakkoord van de wedstrijd door in blessuretijd de 4-1 te maken. De spits liep goed weg bij zijn directe tegenstander en werd in de diepte weggestuurd. Eenmaal in het strafschopgebied schoot hij hard en laag met links zijn tweede treffer van de avond binnen. Door de winst verzekerde FC Dallas zich van een plaats in de play-offs. Net als vorig jaar wist Texeira in deze beslissende wedstrijd te scoren.
Chery
De Uruguayaan was niet de enige voormalig FC’er die de fans op de banken kreeg. Tjaronn Chery speelde met het Engelse Queens Park Rangers een spektakelstuk thuis tegen Bolton Wanderers. QPR won in blessuretijd met 4-3 en Chery was met zowel een assist als een doelpunt zeer belangrijk voor zijn ploeg. Daarmee revancheerde de middenvelder zich voor vorige week, toen Chery al na 35 minuten werd gewisseld en moeite had zijn teleurstelling daarover te verbergen.
Op briljante wijze
Wederom leek het helemaal mis te gaan voor de degradant uit de Premier League toen Bolton na ruim tien minuten al een 2-0 voorsprong had genomen. QPR rechtte echter de rug en na een klein kwartier werd een schitterende voorzet van Chery doeltreffend afgerond. Nadat QPR vlak voor rust langszij was gekomen, was het in de tweede helft een open wedstrijd. Chery kreeg na ruim een uur spelen de bal buiten het strafschopgebied in de voeten en krulde deze op briljante wijze in de bovenhoek. Daarmee zette hij zijn team op een 3-2 voorsprong. Hoewel Bolton toch nog een keer terug kwam, bleven de punten op Loftus Road door een Londens doelpunt in blessuretijd.
Kieftenbeld
De andere ex-FC’er die afgelopen zomer naar Engeland vertrok, kende ook een goed weekend. Maikel Kieftenbeld won met Birmingham City uit bij Leeds United met 2-0. Door de winst staat Birmingham op 18 punten uit 10 wedstrijden en steeg de ploeg naar een vierde plaats in de competitie. Een stek die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs om promotie.
Gesetteld
Uiteraard stond Kieftenbeld in de basisopstelling en speelde hij voor de achtste keer in tien duels de gehele wedstrijd. Na afloop gaf de middenvelder bij de club TV van Birmingham City aan op zijn plek te zijn in Engeland. “De eerste tien wedstrijden waren erg goed en we hopen onze topklassering zo lang mogelijk vol te houden. Zelf ben ik goed gesetteld in Engeland. Ik voelde me vanaf het begin erg welkom waardoor ik me direct kon richten op het voetbal. Komend weekend tijdens de ‘international break’ ga ik even naar huis, vrienden en familie zien en opladen zodat ik weer helemaal fris ben in het hoofd.”