string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: ‘Bacuna treurt, Berg maakt handvol goals’.

Maandag 18 april 2016 om 10:48

FC Groningen pakte zaterdagavond een punt in Rotterdam tegen Feyenoord. Het lukte de Trots van het Noorden niet om de 1-0 voorsprong vast te houden, maar als team knokte het gezamenlijk naar een punt. ‘Buiten Euroborg’ was het een slecht weekend voor het Aston Villa van Leandro Bacuna en liet Marcus Berg in Griekenland zien in vorm te zijn.

Leandro Bacuna is bezig aan zijn derde seizoen in de Engelse Premier League, maar het gaat dit jaar niet zo als gewenst met zijn team Aston Villa. De club uit Birmingham verloor afgelopen zaterdag met 1-0 uit bij Manchester United en daardoor degradeerde de ploeg. Aston Villa zal volgend seizoen voor het eerst sinds de oprichting van de Premier League in 1992 niet actief zijn op het hoogste niveau in Engeland.
Onoverbrugbaar
Bacuna speelde tot op heden 27 van de 34 competitiewedstrijden en stond daarvan 23 keer in de basis. Ook op Old Trafford stond de kersvers international van Curaçao in de startopstelling en kwam hij bij Manchester United voormalig ploeggenoot Daley Blind tegen.
Bacuna kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-0 onderuit ging en afzakte naar het tweede niveau in Engeland. Het verlies in Manchester was de negende nederlaag op rij voor de Villians. Met nog vier wedstrijden te gaan, is het gat met de veilige 17de plaats 15 punten en dus onoverbrugbaar.
Handvol goals
Marcus Berg liet in Griekenland zien dat hij in een uitstekende vorm verkeert. De spits van Panathinaikos scoorde zondagmiddag liefst vijf keer in de wedstrijd tegen Panthrakikos die met 6-1 werd gewonnen. Een handvol goals voor de Zweed die eerder voor FC Groningen in het seizoen 2008/2009 uit tegen Roda JC al eens vier keer doel trof in één wedstrijd.
Berg maakte in de eerste helft een glaszuivere hattrick. Na 23 minuten spelen zorgde de Zweed via een gemakkelijke intikker voor de 1-0. De tweede goal was een prachtige stift over de keeper, zijn derde kopte Berg vlak voor rust binnen. Na de pauze deed Panthrakikos wat terug, maar enkele minuten later stiftte Berg zijn vierde treffer tegen de touwen om er na een uur spelen met een geplaatst schot 5-1 van te maken. De oud-FC’er werd na 77 minuten onder luid applaus gewisseld. Berg maakte dit seizoen 15 competitietreffers voor Panathinaikos dat derde staat in de Super League.
Kampioen
Sparta Rotterdam werd afgelopen maandag vlak na het verschijnen van de vorige editie van Buiten Euroborg kampioen in de Nederlandse Jupiler League. Het betekende het tweede achtereenvolgende kampioenschap voor voormalig FC’er Paco van Moorsel in de Eerste Divisie. Vorig seizoen behaalde de middenvelder de schaal als speler van NEC, dit jaar dus met Sparta Rotterdam.
Van Moorsel speelde de gehele kampioenswedstrijd thuis tegen Jong Ajax en kwam dit seizoen tot op heden tot 33 optredens voor de traditieclub uit de Havenstad. Daarin scoorde Van Moorsel liefst twaalf treffers. Ook Mart Dijkstra, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, staat onder contract bij Sparta Rotterdam. Dijkstra kwam tot nu toe tot 32 optredens dit seizoen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’