Buijs: ‘Zo veel mogelijk speelminuten voor alle selectiespelers’

3 augustus 2018

FC Groningen speelt morgen (zaterdag 4 augustus) de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2018/2019. Op sportpark De Koepel in Haren is SM Caen de tegenstander. Het duel met de Franse club uitkomend in de Ligue 1 begint om 17.00 uur. FC Groningen onder-23 komt eerder op de dag om 12.30 uur in Zuidlaarderveen in actie tegen Kozakken Boys.

Kaarten voor de laatste test van de ploeg van trainer Danny Buijs voordat volgende week de Eredivisie van start gaat, zijn online of aan de kassa’s van het sportpark verkrijgbaar. De toegang in Zuidlaarderveen bij het oefenduel van FC Groningen onder-23 is gratis. Alle fitte spelers uit de eerste selectie zullen dit weekeinde zo veel mogelijk speelminuten gaan maken. Dit betekent dat een aantal selectiespelers niet tegen SM Caen, maar eerder op de dag tegen Kozakken Boys speelt.
 
Fit
“Wij willen dat zo veel mogelijk selectiespelers zo optimaal mogelijk fit worden”, vertelt trainer Danny Buijs. “De meesten hebben in deze fase van de voorbereiding behoefte aan negentig minuten voetbal. Dat kan niet in één wedstrijd, gezien de aantallen. Om toch bijna iedereen aan een volledige wedstrijd te kunnen laten komen, zal daarom een aantal van hen met onder-23 meedoen.”
 
Niet wedstrijdfit zijn Amir Absalem en Michael Breij. Die laatste kreeg overigens goed nieuws te horen van de technische staf. Breij kreeg samen met Gerald Postma de kans zich in de voorbereiding te laten zien. Dat deed de aanvaller op een dusdanige wijze dat hij nu definitief wordt toegevoegd aan de eerste selectie. Postma speelt morgen met onder-23 mee en zal vanaf maandag weer bij de groep van trainer Alfons Arts aansluiten. “Op het middenveld zijn we goed bezet en is de concurrentie groot”, licht Buijs toe.
 
Tegenstander
Over SM Caen zegt Buijs: “We hebben wat beelden van ze gezien. Een ploeg van het hoogste niveau in Frankrijk, met veel sterke en atletische spelers. We kunnen dus aan de bak. Benieuwd hoe we ons daartegen staande houden. Tegen Werder Bremen was al een prima test en we gaan nu kijken of we ook in aanvallende zin een stapje kunnen zetten. Verdedigend en organisatorisch was het tegen Bremen prima, zeker de eerste helft. Ik vind wel dat het aan de bal nog beter kan en dat we meer kansen moeten zien te creëren en meer moeten scoren.”
 
SM Caen is de laatste testcase in de voorbereiding voor de ploeg van Buijs. “We hebben een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijden tegen De Graafschap en Werder Bremen. Die lijn willen we tegen Caen doortrekken. Daarna kunnen we ons opmaken voor de start van de competitie.”
 
Kaartverkoop
Klik hier voor losse kaarten en seizoenkaarten.

Langs de lijn in gesprek met spelers en staf in Silvolde

Laatste nieuws