Buijs: ‘Willen ronde verder komen’

18 december 2019

Trainer Danny Buijs zat woensdagmiddag gewoon aan het hoofd van de tafel tijdens de voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De aftrap in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is morgenavond, donderdag 19 december, om 18.30 uur. De inzetbaarheid van Gabriel Gudmundsson en Charlison Benschop in het bekerduel vormt nog een vraagteken bij de Trots van het Noorden. Trainer Buijs zal tegen FC Utrecht door zijn schorsing van één wedstrijd op de tribune moeten plaatsnemen.

Combideal banner

De FC-trainer mag zich donderdag rondom de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht niet met zijn team bezighouden en draagt het stokje eenmalig over aan zijn assistenten. Zo zal Buijs ergens in het stadion een plekje zoeken waar hij een goed overzicht heeft en zal Sander van Gessel plaatsnemen op de bank. Eerste assistent Adrie Poldervaart neemt de wedstrijdcoaching op zich is en is morgen (donderdag) vanuit de technische staf woordvoerder rondom de bekerwedstrijd.

Hogerop
“Verder is er eigenlijk niets anders dan anders,” meldt Buijs. “De gehele voorbereiding en de video-bijeenkomsten waren gisteren en vandaag gewoon hetzelfde als bij andere wedstrijden. Morgen mag ik rondom de wedstrijd alleen niks doen en gelukkig heb ik genoeg capabele collega’s die de rollen kunnen invullen. Adrie Poldervaart pakte zaterdagavond de laatste tien minuten ook al de coaching over en dat is volkomen logisch. Ik ben benieuwd of me andere zaken opvallen als ik eens van hogerop in het stadion de wedstrijd ga bekijken.”

Wat betreft de spelersselectie heeft FC Groningen de beschikking over een nagenoeg fitte groep. “Gabriel Gudmundsson heeft in het competitieduel met ADO Den Haag een tik gehad en zijn inzetbaarheid vormt een vraagteken. Charlison Benschop was dinsdag ziek, maar vandaag wel weer op de club,” aldus Buijs. “We zullen donderdagavond gewoon vasthouden aan onze speelwijze en als Gudmundsson niet kan spelen, is Mo El Hankouri een logische vervanger.”

Bepalend
Anderhalve week terug was FC Utrecht ook al te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion en wonnen de bezoekers met 1-0. “We hebben die wedstrijd in de tweede helft goed gespeeld. Alleen vergaten we de trekker over te halen. Verdedigend hebben we over de hele wedstrijd gezien ook weinig weggegeven. We spelen donderdagavond en zondagmiddag (tegen Emmen – red.) nog twee wedstrijden die aardig bepalend zijn voor het gevoel waarmee we winterstop in zullen gaan. We willen graag een ronde verder komen in de beker en hopen op de steun van het thuispubliek!”
 
Nog geen kaarten voor de wedstrijden van donderdag en zondag tegen FC Utrecht en FC Emmen? Maak via onderstaande banner gebruik van de combideal!

Combideal banner

Laatste nieuws