Buijs weer aanwezig na nieuwe negatieve test

23 februari 2021

Hoofdtrainer Danny Buijs, keeperstrainer Sascha Marth en technisch directeur Mark-Jan Fledderus zijn weer op de club actief. Alle uitkomsten van de coronatesten van spelers en staf van FC Groningen voor de midweekse inhaalwedstrijd tegen Feyenoord zijn negatief en niemand heeft gezondheidsklachten. Hoewel dit ook voor het uitduel met sc Heerenveen al zo was, bleef het drietal afgelopen weekend uit voorzorg toch thuis om geen enkel risico te nemen, nadat ze in de week voorafgaand aan de Derby van het Noorden in een overleg hadden gezeten waarbij één persoon later besmet bleek te zijn.

FC Groningen speelt morgenavond, woensdag 24 februari, om 18.45 uur de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het is een competitieduel tussen de nummer 4 en nummer 6 van de ranglijst van de Eredivisie, waarbij de voorsprong van de Rotterdammers op de Trots van het Noorden vier punten bedraagt.

Thuis vanaf de bank
Danny Buijs verscheen de afgelopen dagen uit voorzorg niet op de club en moest de Derby van het Noorden vanaf de bank bekijken. Thuis wel te verstaan. “En dat was een hele vreemde ervaring,” zo neemt de hoofdtrainer van FC Groningen ons mee in hoe hij de afgelopen dagen heeft beleefd. “Ik ben eerder afwezig geweest bij de uitwedstrijd tegen Feyenoord om privéredenen, dit was heel anders. Je voelt je goed, je hebt een negatieve uitslag van een coronatest en toch is het beter om niet in de buurt van anderen te komen. Maar goed: het was beter dat ík thuis op de bank zat, dan één van de spelers. We willen graag alle risico’s op besmetting zo klein mogelijk houden.”

20200913FCGroningenPSV079

Als een supporter
Veel mensen vragen zich af hoe Buijs de wedstrijd voor de tv heeft gevolgd. “Je voelt je weer even als een supporter. De eerste 25 minuten had ik de kinderen nog om me heen, maar die verlieten toen de kamer. Ik was nogal emotioneel betrokken, zal ik maar zeggen. Je zit voor die tv en ziet dat het niet goed gaat in de eerste helft, terwijl je weet dat de ploeg zoveel beter kan. Dat is frustrerend. Gelukkig ging het in de tweede helft steeds beter en ik was er ook van overtuigd dat we de gelijkmaker nog zouden maken. Dat gebeurde, maar het was te laat om ook nog de zege te kunnen pakken. Ik ben blij dat ik er tegen Feyenoord weer gewoon bij kan zijn.”

Laatste nieuws