Buijs: ‘We mogen het weer laten zien’

13 september 2019

FC Groningen speelt morgenavond, zaterdag 14 september, de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Het duel in Limburg wordt om 19:45 uur afgetrapt. De Trots van het Noorden wordt in Covebo Stadion - De Koel – gesteund door liefst 314 FC-supporters. Trainer Danny Buijs heeft na de interlandperiode van vorig weekend weer zin in competitievoetbal. “We mogen het weer laten zien,” aldus de FC-trainer.

Buijs had zijn selectie vanaf donderdag weer compleet nadat A-internationals Ko Itakura (Japan) en Ajdin Hrustic (Australië) weer aansloten op het trainingsveld. Ook het viertal; Azor Matusiwa, Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra, dat interlandverplichtingen had bij Jong Oranje, meldde zich donderdag weer op het trainingsveld.
 
“We hebben ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen VVV-Venlo en mogen het morgen (zaterdag-red.) weer laten zien,” zei Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje. “Zonder de tegenstander te onderschatten, denk ik dat wij licht favoriet zijn.”

Selectie
De trainer miste tijdens de afsluitende training van vrijdag een drietal selectiespelers. Michael Breij is ziek, Gabriel Gudmundsson heeft lichte fysieke klachten en Samir Memisevic traint al langere tijd niet mee met de groep. “Ramon Pascal Lundqvist heeft vier weken niet meegedaan, maar heeft gisteren een gedeelte meegetraind en vandaag de gehele training. Als hij geen reactie heeft, nemen we hem mee naar Venlo.”
 
Buijs zag twee van zijn pupillen afgelopen week bij Jong Oranje in actie tegen Jong Cyprus en constateerde dat zowel Deyovaisio Zeefuik als Kaj Sierhuis met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel hadden in de 5-1 overwinning van de nationale onder-23-ploeg. “Mooi voor die jongens, Zeefuik heeft die wedstrijd veel voorzetten kunnen geven, waaronder één op Kaj die werd afgerond. Ook Sierhuis had naast zijn goal een mooie assist na een geweldige diagonale loopactie.”

Ritme
Door de interlandbreak speelde FC Groningen in een korte tijd twee keer geen competitievoetbal in het weekend. “Geen ideale situatie want je zit niet in een ritme, maar het geeft sommige jongens wel de mogelijkheid om stappen te zetten in hun fitheid. Spelers als Ahmed El Messaoudi, die er pas later bij kwam, en Charlison Benschop, die wat heeft getobd met ziekte en fysieke klachten, hebben twee volledige trainingsweken achter de rug en hebben beiden 90 minuten gespeeld in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen.”
 
Buijs keek ook nog even terug op de vorige competitiewedstrijd die in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 werd verloren van Heracles Almelo. De oefenmeester heeft de wedstrijd teruggezien en de beelden uitgebreid met zijn spelers geanalyseerd. “De kansen die we weggaven, kwamen voornamelijk uit balverlies bij onszelf, terwijl we aan de bal vaak de verkeerde keuzes maakten. De mogelijkheden lagen er weldegelijk, dat hebben we de spelers uitgebreid laten zien met behulp van videobeelden. Het maken van de juiste keuzes moet beter en daar zijn we hard mee aan de slag.”

Buijs coachend

Laatste nieuws