Buijs: ‘We moeten in onszelf geloven’

14 september 2018

FC Groningen speelt zaterdagavond 15 september tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. Het is het enige stadion in de huidige Eredivisie waarin de Trots van het Noorden nog nooit een overwinning boekte. Trainer Danny Buijs blikt vooruit op het duel met de nummer 2 van de ranglijst. “Zodra we zaterdagmiddag die bus instappen, moeten we geloof hebben in onszelf,” aldus de FC-trainer.

In de aanloop naar de vijfde speelronde in de Eredivisie was er behalve een mogelijke politiestaking ook een interlandperiode waardoor FC Groningen uiteindelijk alleen op vrijdag met de volledige eerste selectie op het veld stond. “Ritsu Doan is donderdag als laatste weer aangesloten,” vertelt Buijs, “maar hij heeft donderdag nog een hersteltraining gehad. Het heeft hem heel veel goeds gedaan dat hij zijn eerste officiële A-interland heeft gespeeld voor Japan. En ook nog in zijn geboorteplaats Osaka. Samen met die aardbeving van vorige week heeft hij weer een heleboel meegemaakt, afgelopen week.”

Vraagteken
Spits Jannik Pohl raakte bij de selectie van Jong Denemarken licht geblesseerd, maar is weer volledig inzetbaar bij FC Groningen. “Ze speelden één wedstrijd op kunstgras en de andere wedstrijd hebben ze Jannik uit voorzorg buiten de selectie gehouden,” weet de FC-trainer. “Bij ons is alleen Tim Handwerker een vraagteken. Hij viel op de vrijdagtraining uit en we zullen zaterdag moeten afwachten of hij inzetbaar is. Voor de rest is de selectie compleet en beschikbaar en reist iedereen mee af naar Amsterdam.”

Aangepast
Een interlandperiode vereist altijd al een aangepaste aanvliegroute voor een club met internationals. FC Groningen speelde een oefenwedstrijd tegen De Graafschap, vorige week woensdag. “In die wedstrijd was de bedoeling vooral om veel jongens ritme op te laten doen. Vanaf dinsdag keerden de internationals weer terug. Sergio Padt met zijn ervaringen in het Nederlands Elftal. Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra bij Oranje onder-20. Ludovit Reis met zijn debuut bij Oranje onder-19. Uriel Antuna die zijn minuten maakte hij Mexico onder-21. Stuk voor stuk goede ervaringen.”

Tegenstander
Alfons Arts analyseerde de komende tegenstander in de wedstrijd Vitesse-Ajax. “We kennen Ajax natuurlijk door en door. Het is de best voetballende club met uitzonderlijke kwaliteiten bij spelers als Ziyech, Tadic, De Jong en De Ligt. Maar zodra wij hier zaterdagmiddag die bus in stappen, moeten we geloof hebben in onszelf. Dat moet de ‘mindset’ zijn. We moeten zelf een topdag hebben om een resultaat te halen en misschien wat geluk. Maar we moeten er in de eerste plaats in geloven dat het kan gaan gebeuren. Wij gaan voor onze kansen.”

ST170820IMG_0569

Laatste nieuws