Buijs: ‘We kijken uit naar de wisselwerking met onze supporters’

20 augustus 2021

Hoofdtrainer Danny Buijs zegt dat spelers en staf van FC Groningen enorm uitkijken naar het weerzien met de supporters en sponsors in eigen stadion. Voor het eerst sinds ongeveer 17 maanden zal Euroborg weer goed gevuld zijn bij een officiële thuiswedstrijd, de eerste van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Het treffen met tegenstander FC Utrecht staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden. De aftrap van het jubileumduel is om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Buijs cambuur-uit

Danny Buijs zegt genoten te hebben van de sfeer in het Cambuur-stadion bij de seizoensopening, vorige week in Leeuwarden. “Voor het eerst in lange tijd was het moeilijk om de spelers te bereiken op het veld. Voor ons eindigde de wedstrijd in een absolute climax, met de prachtige goal van Jørgen Strand Larsen. Het is dan fantastisch om te zien hoe we de overwinning met een paar honderd supporters in het uitvak konden vieren. We kijken enorm uit naar de wisselwerking voor eigen publiek.”

Mooie avond
Daarover heeft Buijs een goed gevoel. “In mijn ogen is de interactie tussen supporters en spelers sowieso gegroeid. Ik denk dat de wisselwerking goed is en steeds beter wordt. Wij vragen de supporters om negentig minuten lang achter de ploeg te gaan staan en wij moeten op onze beurt de supporters laten zien dat we er alles aan doen om een resultaat te halen. Dat mag je van ons verwachten, maar in voetbal kunnen er soms ook dingen misgaan. De steun van supporters en sponsors helpt enorm, het werkt stimulerend voor het team. We willen er samen een hele mooie avond van gaan maken.”

Bekijk in onderstaande video de volledige voorbeschouwing van Danny Buijs op de jubileumwedstrijd tegen FC Utrecht, waarin de hoofdtrainer ook vraagt om de voormalige FC-spelers Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Remco Balk op een waardige wijze te ontvangen.

Laatste nieuws