Buijs: ‘Vorm van zondag doortrekken’

7 november 2019 / vandaag

FC Groningen speelt vrijdagavond (8 november) in Gelredome tegen Vitesse. Het duel tussen de nummers 5 en 9 van de Eredivisie begint om 20.00 uur. Er zullen 279 FC Groningen-supporters afreizen naar Arnhem. Trainer Danny Buijs wil met zijn ploeg een goed vervolg geven aan de thuiszege van afgelopen zondag tegen Willem II.

Na twaalf speelronden heeft FC Groningen inmiddels 17 punten te pakken en dat zijn er al twee meer dan afgelopen seizoen in de winterstop. “Veel slechter dan vorig jaar had het ook niet gekund,” glimlacht Buijs met een knipoog. “We hebben afgelopen zondag voor het eerst een goed resultaat gekoppeld aan een zeer behoorlijke wedstrijd in balbezit. Daar zijn we blij mee en geeft een goed gevoel. De afgelopen dagen hebben we gemerkt dat veel mensen er positief en enthousiast over waren. Zo willen we vooral onze thuiswedstrijden natuurlijk vaker spelen.”

Fanatieke supporters
Buijs waakt ervoor om te denken dat FC Groningen nu spreekwoordelijk achterover gaat leunen. “We moeten er nu juist voor zorgen dat we de vorm van afgelopen zondag doortrekken in de komende periode,” aldus de trainer. “We hebben centrale verdedigers gezien die durven in te dribbelen, spelers die diepte hebben zonder bal en spelers die vooruit durven te draaien en te spelen. Misschien heeft het geholpen dat Willem II koos om van speelhelft te wisselen en we in de eerste helft meteen richting de fanatieke supporters (Tonny van Leeuwen Tribune – red.) speelden,” vertelt Buijs.

Afwezig
Het drietal Michael Breij, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson is vrijdagavond tegen Vitesse nog niet van de partij. Het trio traint al wel weer volop mee met de eerste selectie, maar het competitieduel in Arnhem komt voor hen te vroeg. Azor Matusiwa vormt het enige vraagteken in aanloop naar het treffen met Vitesse. “We hebben na afgelopen zondag geen directe redenen om de basiself aan te passen en dus is de kans groot dat we met dezelfde namen gaan starten. Overigens geloof ik er niet zo in dat je zoveel mogelijk met dezelfde ploeg moet spelen, ook al win je,” stelt Buijs. “We kijken vooral per wedstrijd naar wat nodig is om de tegenstander te verslaan.”

Moeilijk te verslaan
Tegenstander Vitesse heeft de afgelopen twee wedstrijden verloren en zal voor eigen publiek ongetwijfeld zinnen op sportieve revanche. Buijs: “Zij beschikken over gevaarlijke spelers, die makkelijk een goal kunnen maken en daarnaast over een paar jongens die een verleden bij FC Groningen hebben. Vorig seizoen hebben we gezien dat dit iets extra’s bij hen kan losmaken. We hebben zelf niet de ploeg om andere teams te kunnen onderschatten. Maar we zijn zelf ook heel moeilijk te verslaan als wij ons niveau halen en daarnaast de organisatie op orde hebben. Met de interlandperiode op komst, willen we graag een gunstig resultaat boeken in Arnhem.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws