FC Groningen op zondagavond naar RKC

29 april 2022

FC Groningen sluit zondagavond speelronde 31 van de Eredivisie af. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs treedt om 20.00 uur aan tegen RKC in Waalwijk. De Trots van het Noorden kan in het Mandemakers Stadion beschikken over een redelijk complete selectie. Naast de langdurig afwezigen Radinio Balker en Jan Hoekstra, komt het duel in Waalwijk zeer waarschijnlijk te vroeg voor Tomas Suslov en is Mike te Wierik nog een groot vraagteken.

_26I4094

Het is ongemeen spannend in de Eredivisie. Zowel bovenin, in de middenmoot, als onderin moeten alle beslissingen nog vallen. Zoals het nu lijkt, blijft de spanning op veel fronten tot en met de laatste competitieronde bestaan. FC Groningen strijdt voor een plaats in de play-offs met als inzet een Europees ticket. Daarvoor dienen de mannen van Buijs minimaal de huidige achtste plek op de ranglijst vast te houden. Maar de concurrentie is groot.

Vertrouwen
Tegenstander RKC moet in deze fase van het seizoen met 28 punten en een 15de plaats in de stand eerst nog naar beneden kijken en zien weg te blijven van de degradatieplekken. Kortom; er staat zondagavond in Waalwijk heel wat op het spel. Ondanks drie nederlagen op rij heeft Buijs nog alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “We hebben ons dit seizoen gigantisch ontwikkeld, zeker na de winterstop en worden nu geconfronteerd met ploegen die inzakken op eigen helft en met vijf verdedigers spelen. Het is aan ons om daarop een antwoord te vinden, om daar doorheen te spelen. Er wordt uitstekend getraind en ik heb ook het gevoel dat het in de laatste wedstrijden een paar goed gaat komen. Hopelijk krijgen we die bevestiging zondagavond al.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met RKC Waalwijk. De competitiewedstrijd in speelronde 31 van de Eredivisie staat zondagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Laatste nieuws