Buijs voor Willem II-uit: ‘We staan er goed op’

13 januari 2021

FC Groningen sluit donderdagavond in Tilburg de 16e speelronde van de Eredivisie af. Willem II is om 21.00 uur de tegenstander van de formatie van Danny Buijs. De trainer van de Trots van het Noorden is positief gestemd in aanloop naar de voor FC Groningen traditioneel lastige uitwedstrijd. “We willen Willem II op afstand houden.”

Daags voor de confrontatie in het Koning Willem II Stadion kijkt Danny Buijs met een gerust gevoel naar zijn selectie. “Buiten Arjen Robben hebben we iedereen beschikbaar, zoals het nu lijkt. Dat is positief. Ik denk niet dat alle jongens de negentig minuten kunnen vol maken, maar ze kunnen wel allemaal een rol spelen, zoals ik het nu inschat. We staan er wat dat betreft goed op.”

Tevredenheid
Ook het resultaat in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht en de positie op de ranglijst kunnen Buijs tot tevredenheid stemmen. Willem II heeft het dit seizoen – in vergelijking met vorig jaar – een stuk lastiger. Buijs daarover: “Ik denk wel dat Willem II aan het einde van de rit hoger staat, dan nu het geval is. Zij hebben in mijn ogen voldoende kwaliteit om nog een paar plaatsen te stijgen. Maar wij gaan er alles aan doen om dat morgen (donderdag – red.) nog niet te laten gebeuren. Wij willen ze nog even op die plaats laten staan en ze op afstand houden. Wij gaan naar Tilburg om te winnen, maar het is natuurlijk niet zo dat we er even overheen lopen omdat zij nu onderin staan.”

Voorbeschouwing Buijs
Bekijk hier de hele voorbeschouwing van Buijs op het uitduel met Willem II.

Gasterra

Laatste nieuws