Buijs voor Twente-thuis: ‘Fysieke balans opmaken’

15 januari 2021 / vandaag

FC Groningen is koud terug uit Tilburg of de volgende competitiewedstrijd lonkt alweer. Zondagmiddag om 14.30 uur wacht in het Hitachi Capital Mobility Stadion de ontmoeting met FC Twente. Het is een rechtstreeks duel tussen de trainers Danny Buijs en Ron Jans om plaats 6 in de Eredivisie, waarbij ‘de leerling’ drie punten voorsprong heeft op ‘de meester’.

Enkele uren na terugkeer in Groningen, moeten spelers en staf al weer razendsnel schakelen richting speelronde 17. Trainer Danny Buijs doet dat met een grote glimlach rond zijn mond, want diep in blessuretijd werd donderdagavond laat tegen Willem II de zege gekaapt in een meeslepend voetbalgevecht; 2-3. FC Twente liet juist in de slotfase van hun duel met Ajax een resultaat uit handen glippen.

Last minute
Omdat de tijdspanne tussen beide wedstrijden zo kort is, denkt de trainer van de Trots van het Noorden dat hij niet eerder dan op de wedstrijddag pas weet wie er bij het beginsignaal van scheidsrechter Blom aan de aftrap kunnen staan. “We gaan morgenmiddag (zaterdag – red.) na de laatste training met de medische en fysieke staf zitten om de balans op te maken en te bepalen wie er wel en wie er niet inzetbaar zijn,” vertelt Buijs in de voorbeschouwing op FC Twente-thuis.
Van Arjen Robben is al langer bekend dat hij in de maand januari niet in actie zal komen. Buijs over de rest van zijn spelersgroep: “Allereerst gaat het erom hoe alle jongens herstellen van de wedstrijd tegen Willem II en verder zullen we goed moeten kijken naar de belastbaarheid van de spelers die er eerder een tijd uit zijn geweest. Dan denk ik met name aan Patrick Joosten, Alessio Da Cruz en Azor Matusiwa. Ook moeten we Gabriel Gudmundsson, die nu veel wedstrijden in korte tijd speelt, goed monitoren. Kortom; we zullen last minute pas de opstelling kunnen vrijgeven.”

Voorbeschouwing
Bekijk hier de gehele voorbeschouwing van Danny Buijs op de thuiswedstrijd tegen FC Twente, met ook persoonlijke herinneringen als speler aan de onderlinge confrontatie in het Stadion Oosterpark.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws