string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: ‘Voor ons zijn de belangen groot’.

Dinsdag 29 oktober 2019 om 17:33

FC Groningen speelt woensdagavond op Sportpark de Bosk, gesteund door 372 supporters in het bezoekersvak, in de eerste hoofdronde van de TOTO KNVB Beker tegen Harkemase Boys. Het duel begint om 19.45 uur. Inzet is een plek bij de laatste-32 van het toernooi. Bij FC Groningen gaat doelman Jan Hoekstra zijn officiële debuut maken. Hij vervangt Sergio Padt, die kampt met een bovenbeenblessure.

Trainer Danny Buijs heeft, naast het ontbreken van Padt, in de bekerwedstrijd tegen de Friese ploeg uit de Derde Divisie niet de beschikking over Michael Breij, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson. Ook is er een handvol spelers waarachter nog een vraagteken staat met betrekking tot de inzetbaarheid: Django Warmerdam, Mike te Wierik, Samir Memisevic en Charlison Benschop. Verder zullen Jan de Boer, Thijs Dallinga, Tapmahoe Sopacua en Nicklas Strunck dinsdagavond hun opwachting maken met een combinatieteam van FC Groningen onder-19 en de eerste selectie. Die ploeg speelt een oefenwedstrijd bij ONS Sneek.

Bekerontmoeting
Danny Buijs werd, voor zover hij zich kon herinneren, als speler nooit uitgeschakeld door een amateurteam. Buijs stond als trainer van Kozakken Boys wel meerdere malen aan de gunstige kant van de score. “We hebben eens van Helmond Sport gewonnen en een keer van De Graafschap. Ook gingen we een keer na verlenging onderuit tegen FC Utrecht en tegen AZ stond het in de slotfase nog 1-1, maar werd het 1-3. Verder verloren we een keer heel dik van een nog heel jong Ajax: 1-6. Maar toen hebben we zelf wel de insteek gehad om ons publiek te vermaken en werd er ook flink gejuicht bij de goal die we maakten.”

Stand
Voor woensdagavond is de insteek heel helder voor Buijs: “We zijn als profclub verplicht om deze ontmoeting te winnen. Het is goed voor de club om verder te komen in het bekertoernooi en extra wedstrijden te mogen spelen. Morgen kunnen we spelen in een mooie entourage op natuurgras en op een mooi sportpark. Afgelopen zaterdag werd ik als toeschouwer bij de wedstrijd tegen DOVO hartelijk ontvangen.”

Verleden
Buijs was eerder aanwezig bij de bekerconfrontatie tussen Scheveningen en Harkemase Boys in de voorronde van het bekertoernooi. Die ontmoeting eindigde in 0-1. “Scheveningen speelt een divisie hoger en speelt de thuiswedstrijden op kunstgras. Wat dat betreft is het gunstig dat we nu tegen Harkemase Boys spelen. Er zijn veel spelers bij de tegenstander met een verleden bij FC Groningen. Voor een amateurclub is het altijd mooi om tegen profs te mogen spelen. Wij benaderen deze wedstrijd zeer volwassenen en professioneel. Voor ons zijn de belangen groot.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’