Buijs: ‘Voetballend opnieuw matig’

17 augustus 2018

Trainer Danny Buijs was na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II vooral teleurgesteld dat het middenveld geen grip kon krijgen op de tegenstander. “Er was veel onnodig balverlies,” aldus de FC-trainer. Zijn collega Adrie Koster van Willem II vond de zege van zijn ploeg ‘verdiend’.

Danny Buijs: “Voor ons is deze nederlaag zwaar teleurstellend. Vandaag wilden we wat recht zetten voor eigen publiek. De bereidheid en werklust waren ook echt wel aanwezig, maar voetballend hebben we te weinig gebracht. Op het middenveld kregen we geen grip en we leden onnodig veel balverlies. Daar ligt toch het grote pijnpunt in deze en ook de vorige wedstijd.”

Over de tegengoal: “Er was geloof ik een ingooi van Willem II bij de middellijn. Die speler kon een vrijstaande medespeler bereiken, dertig meter oplopen, even uitkappen en dan schiet hij (Crowley – red.) hem wel geweldig binnen, moet ik zeggen.”

“Er was een fase in de eerste helft waarin we twee of drie mogelijkheden kregen. In de tweede helft hebben we met wissels het spelbeeld willen veranderen, maar ook met een extra spits hebben we te weinig afgedwongen. In de laatste minuut kregen we nog een levensgrote kans. Het zit op zo’n moment dan ook niet mee. Het was vanavond pijnlijk, vooral omdat het voetballend teleurstellend was.”

Willem II
Zijn collega Adrie Koster: “Er stonden heel wat belangen op het spel vanavond. We wisten dat Groningen vol gas zou geven vanaf het begin en daarop hebben we goed geanticipeerd door de lange bal te hanteren en vanuit ‘de tweede bal’ te voetballen. Ook hadden we voetballend een aantal aardige momenten.”

“Na die heerlijke goal van Crowley moest Groningen natuurlijk iets doen en gingen ze meer lange ballen hanteren. In de eindfase waren zij heel dichtbij de gelijkmaker, maar die wordt niet gemaakt. Zelf hadden we enkele mogelijkheden op een tweede goal. Over de gehele wedstrijd vind ik dat we verdiend gewonnen hebben en natuurlijk zijn we erg blij met deze zege.”

180817EOA0188

Laatste nieuws