Buijs: ‘Voetballend lijn van laatste vier duels voortzetten’

30 november 2018

Trainer Danny Buijs staat zondagmiddag om 16.45 uur met zijn ploeg aan de aftrap van het thuisduel met NAC Breda, de hekkensluiter in de Eredivisie. Na de thuiszege op sc Heerenveen wil de Trots van het Noorden graag de tweede driepunter bijschrijven in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Drie aanvallend ingestelde spelers zijn niet inzetbaar. De fitheid van Django Warmerdam is nog een vraagteken.

Danny Buijs vond dat zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-0 verlies) ruim een uur lang voldoende had gespeeld. “We zijn in de buurt gekomen van een punt tegen Feyenoord, dat nog zonder puntverlies is op eigen veld. Het eerste kwartier was onvoldoende van onze kant, maar ik was blij dat we het daarna wel oppakten. Helaas leverde het geen resultaat op, terwijl we daar naar mijn mening wel dicht bij waren,” aldus de FC-trainer.

Aftrap
Naast Jannik Pohl en Michael Breij is ook Mateo Cassierra zondag niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Colombiaanse spits viel in De Kuip in de pauze al geblesseerd uit. “Ik vond hem ook niet goed spelen,” zegt Buijs. “Mateo moet het op die positie beter invullen. Hij valt nu weg en dus krijgen andere spelers de kans op die positie. Ajdin Hrustic was zijn vervanger tegen Feyenoord en het ligt voor de hand dat hij zondag aan de aftrap staat.”
Of Django Warmerdam ook kan meespelen, is op vrijdagmiddag nog de vraag. “Hij is ziek,” verklaart Buijs de afwezigheid van de middenvelder bij de training. “Heeft een griepje te pakken. We moeten afwachten of hij fit is voor zondag.”

Tegenstander
Van tegenstander NAC Breda wordt verwacht dat zij opnieuw met vijf verdedigers zullen spelen. “Vorig jaar heb ik stage gelopen bij NAC Breda, dus ik ken de selectie wel aardig,” vertelt Buijs. “Te Vrede is het aanspeelpunt met enkele sneller flankspelers daaromheen. Ik verwacht dat wij het spel zullen moeten maken. Of we voetballend de lijn van de afgelopen vier wedstrijden weer verder kunnen doortrekken, is de volgende vraag. Als we goed georganiseerd spelen én met beleving, dan hebben we weer een goede kans op resultaat.”

Nevland
Na de wedstrijd heeft Danny Buijs de mogelijkheid enkele oud-ploeggenoten uit zijn tijd als speler van FC Groningen te ontmoeten bij de Helden van Weleer. “Ik heb begrepen dat in ieder geval Erik Nevland erbij is. Dat is voor mij wel speciaal omdat hij onderdeel van het team is, waarmee we hier in Groningen succesvol zijn geweest. Maar ook namen van de mannen die in een verder verleden hier hebben gespeeld, zijn superleuk. Het zou mooi zijn als we beginnen met drie punten om er een mooi feest van te maken!”

Laatste nieuws