Buijs: 'Mooie wisselwerking met het publiek’

3 november 2019 / vandaag

​FC Groningen pakte zondagmiddag een verdiende overwinning op Willem II. Trainer Danny Buijs was blij met de drie punten en het vertoonde spel van zijn ploeg. De coach roemde tevens het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“Ik denk dat het verdiende overwinning was,” zei Buijs op de persconferentie na afloop. “Van tevoren waren er toch wel wat zenuwen, want ik vind dat Willem II dit seizoen een uitstekende indruk maakt.”
 
Het strijdplan van de ploeg van Buijs pakte vanaf de eerste minuut goed uit. “We hebben geprobeerd op een bepaalde manier te spelen. Met energie, dat doen we altijd wel. Door goed te verdedigen, dat doen we over het algemeen ook altijd wel. De kritiek was de laatste weken vooral dat we wat meer kansen wilden creëren. Dat hebben we gelukkig vandaag ook gedaan."
 
De trainer was blij met de overwinning en het feit dat FC Groningen voor de zesde keer in twaalf competitieduels geen goal tegen kreeg. “Als trainer kijk ik daar ook wel met een lekker gevoel naar. Dat we in zes van de twaalf wedstrijden de nul houden achterin, is wel een teken dat je de punten blijft pakken. We hebben de jongens net een compliment gegeven over de manier waarop we hebben gespeeld. Die lijn moeten we gaan doorzetten."
 
Buijs was ook blij met de steun van het publiek. De trainer had een bus vol vrienden uit zijn geboortedorp Alblasserdam op de tribune zitten. “Er ontstond een extra mooie wisselwerking met het publiek. De steun was geweldig. Ik had een paar gasten over uit Alblasserdam. Die mensen moeten maar vaker komen. We gaan een paar extra seizoenkaarten verkopen denk ik.” 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws