Buijs: ‘Vechtlust prima; moeten beter gaan voetballen’

10 februari 2019

Trainer Danny Buijs was na afloop van FC Groningen-Vitesse ‘ontzettend blij’ met de 2-1 overwinning en vond de vechtlust bij zijn ploeg prima. Leonid Slutskiy van Vitesse had zo kort na het pijnlijke slot nog geen afgemeten oordeel over de nederlaag van zijn ploeg.

Danny Buijs (FC Groningen): “We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze overwinning, zeker omdat het de pijnlijke nederlaag van de eerste speeldag een beetje wegspoelt. We zijn vandaag in deze wedstrijd goed begonnen en hebben na de 1-0 een lastige fase gekend. Vooral op het middenveld kregen we het niet goed voor elkaar en in die fase kwam Vitesse terecht op 1-1.”

“In de tweede helft was het rommeliger en slordiger, maar hebben we niet veel weggegeven achterin. Wel waren we zelf twee of drie keer heel gevaarlijk. Toen de uitbraak met Mo El Hankouri en Ritsu Doan op niets uitliep, leek het erop of we vrede moesten hebben met de 1-1. Maar in de laatste zes minuten zijn we met Paul Gladon als extra spits erbij nog opportunistisch gaan spelen.”

“Eerder dit seizoen hebben we twee of drie pijnlijke ervaringen in de laatste minuten meegemaakt in eigen stadion en nu viel het een keer onze kant op. Dat is lekker voor iedereen op en rond de club. We hebben een geweldige start van de tweede seizoenshelft en qua vechtlust zit het prima. We moeten nu nog wel beter gaan voetballen.”

Leonid Slutskiy (Vitesse): “Het was een pijnlijke nederlaag en na zo emotionele wedstrijd is het moeilijk om meteen al een analyse te maken. Tot de extra tijd was het een gelijk opgaande wedstrijd. Wij reageerden goed nadat we op 1-0 achterstand kwamen en in de tweede helft waren de ploegen in evenwicht.”

“Het is pijnlijk en moeilijk te begrijpen wat er precies gebeurde in de laatste minuut. Wij stonden in ieder geval met een speler minder binnen de lijnen omdat Maikel van der Werff uitviel en zijn vervanger niet op tijd klaarstond. Graag wil ik mijn collega feliciteren en sorry zeggen aan onze supporters. We zullen de situatie in de komende wedstrijden weer moeten omkeren.”

Laatste nieuws