Buijs: ‘Uithuilen, verwerken en op naar Twente’

23 september 2018

Trainer Danny Buijs van FC Groningen was na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ in het Hitachi Capital Mobility Stadion van mening dat het een ‘terechte overwinning’ was voor AZ. Trainer John van den Brom van AZ vond dat het te lang had geduurd voordat zijn ploeg de wedstrijd had beslist.

Buijs (FC Groningen): “In het begin van de wedstrijd wilden we AZ onder druk zetten, maar hadden we het daarmee lastig. We kwamen uit een goede spelhervatting op voorsprong, maar het was teleurstellend dat we alweer zo snel de 1-1 om de oren kregen. Vlak voor rust kregen we situatie met Deyovaisio Zeefuik. Het is de vraag of hij op 45 meter van de eigen goal op die manier een duel in moet aan.”

“Op een ideaal moment zo vlak voor rust hadden we een uitgelezen mogelijkheid om op 2-1 te komen door een strafschop, maar dat mocht helaas niet zo zijn. De eerste fase na rust was teleurstellend, mede ook door de kwaliteit van AZ. In vier of vijf situaties hield Sergio Padt ons op de been. Die bal van Michael Breij had, tegen de verhouding in, zomaar 2-1 kunnen zijn.”

“Een kwartier voor tijd gaven we een breedtebal na een onderschepping, die gewoon diep naar voren had genomen. Met zijn tweede domme gele kaart dupeerde Ajdin Hrustic zijn ploeg en de club. Aan het einde kwamen we met twee man minder met opportunistisch spel nog gevaarlijk voor de goal van AZ. We bleven tot de laatste minuut in de wedstrijd. Het is nu uithuilen, verwerken en op naar Twente.”

Van den Brom (AZ): “Er is deze wedstrijd veel gebeurd. We hebben prima gevoetbald en kansen gecreëerd. Ik vond dat de beslissingen met de arbitrage en de VAR heel lang duurden. De afgekeurde goal hadden we in die fase goed kunnen gebruiken. En na de tegengoal kwamen we gelukkig vrij snel terug.”

“Marco Bizot hield ons met een gestopte strafschop in de wedstrijd. Tegen tien man hadden we het niet gemakkelijk. Het duurde veel te lang voordat we uiteindelijk de trekker overhaalden. In de slotfase hebben we dom verdedigd en gaven we teveel vrije trappen weg. We hebben de punten binnen en in mijn ogen verdiend gewonnen.”

180923EP10641

Laatste nieuws