Buijs: ‘Tweede helft meer opportunistisch’

30 september 2018

Trainer Danny Buijs van FC Groningen en Dick Advocaat van FC Utrecht waren het na afloop van de onderlinge confrontatie in het Hitachi Capital Mobility Stadion eens dat het 1-1 gelijkspel een goede afspiegeling was van de krachtsverhoudingen.

Buijs (FC Groningen): “Onze kopbal op goal na tien seconden was ook meteen de enige doelpoging van de gehele eerste helft, die volledig voor FC Utrecht was. De manier waarop we de goal weggeven, was wel slordig. Het is onnodig voor de linker centrale verdediger om daar een ‘chipje’ te doen. Dat wordt keihard afgestraft.”

“In de tweede helft zijn we veel meer opportunistisch gaan spelen om het publiek ook wat extra’s te geven. Die stonden er vol achter. In zo’n fase het je wel wat geluk nodig en dat geluk zat vandaag aan onze kant. Utrecht kwam er nog twee keer heel gevaarlijk uit in de counter en bij de 1-1 viel hij net niet meer goed voor ons. Maar al met al denk ik dat we ons in de tweede helft hebben gerevancheerd voor een mindere eerste helft.”

Terecht
Advocaat (FC Utrecht): “Het was een wedstrijd met twee verschillende helften. FC Utrecht vond ik in de eerste helft heel goed spelen. We hadden meer kansen na onze 1-0. De tweede helft was het spelbeeld heel anders. Groningen ging meer opportunistisch spelen en wij gingen te ver terug. Er waren een paar kansen voor Groningen en wij kregen zelfs met tien tegen elf nog een kans met die bal op de paal. Maar uiteindelijk konden we het niet meer tegenhouden tegen de werklust van hun jonge en beloftevolle groep speler. Zij gingen volop de strijd aan en het punt is dan ook wel terecht voor beide ploegen.”

180930EOC2978

Laatste nieuws