Buijs: ‘Tweede helft diep gezonken’

27 september 2018

FC Groningen-trainer Danny Buijs zat na afloop van Groningen-Twente (0-2) met een ‘waardeloos gevoel’ bij de persconferentie in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Zijn Twente-collega Marino Pusic vond dat zijn ploeg op basis van de tweede helft verdiend had gewonnen.

Danny Buijs (FC Groningen): “Ik zit hier met een waardeloos gevoel. Tot de 0-1 waren de bovenliggende partij. Eén minuut voor rust raakten we de bal knullig kwijt en dat wordt ook door een ploeg als FC Twente genadeloos afgestraft. In de tweede helft zijn we heel diep gezonken. Een heel teleurstellend gevoeld, zeker vergeleken met wat we afgelopen zondag nog aan waardering kregen van het publiek. Vanavond zijn 18.000 mensen met een enorm teleurgesteld gevoel naar huis gegaan. En terecht, want dit was FC Groningen onwaardig.”

Marino Pusic (FC Twente): “Ik was vooraf heel nieuwsgierig naar deze wedstrijd. Hoe wij het met deze nieuwe ploeg zouden doen tegen een ploeg uit de Eredivisie. In de eerste helft was het niet goed, was het spel traag en was er te weinig diepgang. Achterin gaven we ook niet veel weg. De intenties waren er wel, maar de uitvoering was onvoldoende. In de tweede helft hebben we goed gespeeld. We hadden eerst nog pech met twee ballen op de paal en de 2-0 had dus al eerder kunnen vallen. We hebben zeker op basis van de tweede helft verdiend gewonnen en zijn door naar de tweede ronde!”

180927EOA9090

Laatste nieuws