Buijs: ‘Tot laatste seconde geknokt’

20 april 2019

Trainer Danny Buijs van FC Groningen zag hoe zijn ploeg zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion van de eerste tot de laatste seconde knokte voor een resultaat. Zijn collega Erik ten Hag van Ajax had complimenten voor zijn ploeg dat de overwinning over de streep werd getrokken.

Danny Buijs (FC Groningen): “Ik heb een dubbel gevoel over de wedstrijd. Het was een fantastische avond met een volle bak, mooi weer en een ploeg die van de eerste tot de laatste seconde heeft gevochten voor een resultaat. Na het moment dat Matthijs de Ligt de paal raakte, kwamen wij in de wedstrijd. In de tweede helft kregen we bij 0-0 zelf een grote kans en daarna hadden we steeds meer het gevoel dat we een punt gingen pakken.”

“Toch schoten zijn hem binnen. We hebben met man en macht geprobeerd om nog de gelijkmaker te forceren en hadden daarin meer via de zijkanten moeten aanvallen dan door het centrum. We kunnen met opgeheven hoofd van het veld stappen, maar staan er wel zonder punten. We hebben heel veel energie geleverd en hebben het de defensie met name in de lucht erg lastig gemaakt.”

Erik ten Hag (Ajax): “We hadden deze van de vier resterende wedstrijden aangemerkt als heel lastig en dat was het ook. Dat hadden we mede aan onszelf te danken. We hadden meteen in het begin kunnen toeslaan en het tempo van vrijlopen en balcirculatie was niet snel genoeg. Daardoor werd het een vechtwedstrijd.”

“Het ritme werd vaak opgebroken door de vele overtredingen en oponthoud. In de rust hebben we meegegeven meer onverstoorbaar te moeten zijn. Als het na een uur nog gelijk was, hadden we ons voorgenomen nog een spits te brengen en later nog één. Dan is het mooi te zijn dat juist de invaller samen op wilskracht voor het doelpunt zorgen. We hebben deze wedstrijd over de streep getrokken. Complimenten aan de ploeg daarvoor. Voetballend moet het beter, maar deze zitten er ook tussen.”

Laatste nieuws