string(9) "claudebot"

Buijs: ‘Tempo hoog houden en veel in beweging blijven’.

Vrijdag 21 februari 2020 om 16:24

FC Groningen speelt morgenavond, zaterdag 22 februari, de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het duel begint om 20.45 uur. Trainer Danny Buijs moet zijn basiselftal noodgedwongen op drie plekken wijzigen. Het betekent onder meer de rentree van Samir Memisevic, die bij afwezigheid van Mike te Wierik ook direct weer de aanvoerdersband zal dragen.

De Trots van het Noorden pakte afgelopen zondagmiddag in Rotterdam een zwaarbevochten en verdiende uitzege op bezoek bij Sparta. Captain Mike te Wierik liep in die wedstrijd tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan. Het betekent één wedstrijd schorsing voor de centrale verdediger. Verder vielen Django Warmerdam en Ajdin Hrustic geblesseerd uit. Buijs wilde of kon nog geen termijn koppelen aan hun afwezigheid. Beide spelers zijn er zaterdagavond in ieder geval niet bij in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Ook Gabriel Gudmundsson is nog niet beschikbaar.

Mo El Hankouri maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie voor het thuisduel van zaterdagavond. De aanvaller kan mogelijk een invalbeurt maken. De inzetbaarheid van Joel Asoro vormt nog een vraagteken. Naast de rentree van Samir Memisevic lijken er basisplaatsen te zijn weggelegd voor Ko Itakura en Ahmed El Messaoudi. Over laatstgenoemde vertelde Buijs na de afsluitende vrijdagtraining: “Ahmed heeft de laatste weken goed getraind en prima gespeeld in de wedstrijden van de reservecompetitie. Hij heeft het dus zelf afgedwongen en nu ook het geluk gehad dat er plaatsen in het team vrijkomen. Wij verwachten tegen VVV veel op de helft van de tegenstander te spelen en dan heeft zijn inbreng een extra meerwaarde.”

Tegenstander VVV-Venlo is naast Feyenoord de enige ploeg die in het kalenderjaar 2020 nog ongeslagen is in de Eredivisie. Die reeks wil FC Groningen vanzelfsprekend graag doorbreken. “Het is een fysiek sterke ploeg, die zich ver laat inzakken en de ruimtes klein houdt. Ze hebben in de laatste vijf wedstrijden telkens maximaal één tegengoal gekregen. En met onder meer sc Heerenveen, FC Utrecht en PSV hebben ze daarbij niet de minste tegenstanders gehad. Wij zullen het tempo hoog moeten houden en de spelers moeten veel in beweging blijven. We zullen de tegenstander niet zomaar kunnen overlopen, maar zijn in deze thuiswedstrijd wel de favoriet.”

FCG VVV Banner 19-20

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus