Buijs: “Te Wierik gevraagd de nieuwe captain te zijn”

26 september 2018

Donderdagavond (27 september) om 18.30 uur is FC Twente te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De winnaar van dit bekerduel plaatst zich voor de laatste-32 van het bekertoernooi, waarvoor de loting aanstaande zaterdagavond (29 september) zal plaatsvinden. Bij deze wedstrijd tegen FC Twente in het TOTO KNVB Bekertoernooi hebben de seizoenkaarthouders vrij toegang.

In de verloren thuiswedstrijd tegen AZ kreeg Deyovaisio Zeefuik afgelopen zondag een directe rode kaart. Maandag accepteerde de verdediger een straf van twee wedstrijden schorsing en dus is de rechtsback tegen FC Twente en ook zondag tegen FC Utrecht niet inzetbaar. “Ahmad Mendes Moreira is voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente ook geschorst. Hij kreeg vorig seizoen met Kozakken Boys in de wedstrijden tegen De Graafschap en PEC Zwolle beide keren een gele kaart en heeft die schorsing meegenomen naar dit seizoen,” weet Danny Buijs als de voormalige trainer van Kozakken Boys.

Selectie
Ook Mimoun Mahi en Mateo Cassierra behoren niet tot de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Beide aanvallers zijn nog geblesseerd. “Het is met name voor Mimoun Mahi echt heel vervelend. Die jongen doet er alles aan om terug te komen. Tegen Ajax speelde hij een uur en in de week erna trainde hij een aantal dagen achter elkaar heel goed en leek hij fit. Op vrijdag viel hij toch weer uit met lichte klachten. Tim Freriks en Daniël van Kaam sluiten vanuit FC Groningen onder-23 aan bij de selectie voor het duel met FC Twente.”

Captain
Zoals bekend zal de aanvoerdersband vanaf donderdag niet meer door doelman Sergio Padt worden gedragen. Buijs hierover: “Woensdag heeft de technische staf Mike te Wierik gevraagd om de nieuwe ‘captain’ te worden. Hij was al reserve-aanvoerder, dus een vrij logische keuze. Te Wierik wilde dat wel en neemt vanaf nu dus die rol van Padt over. Samir Memisevic is nu de nieuwe reserve-aanvoerder. Sergio Padt heeft bij ons aangegeven donderdagavond wel in staat te zijn om te keepen. Gisteren en vandaag (dinsdag en woensdag – red.) heeft hij ook weer prima kunnen trainen. Daarnaast had Sergio mij al geïnformeerd dat hij de komende periode niet zal worden opgeroepen voor het Nederlands Elftal.”

Buijs ging zelf enige tijd terug naar de competitiewedstrijd FC Dordrecht-FC Twente om de bekertegenstander van donderdagavond te analyseren en zo deed Bas Roorda dat bij Telstar-Twente. “FC Twente is een club die thuishoort in de Eredivisie. Ze spelen hun thuiswedstrijden voor, ik dacht, zo’n vijfentwintigduizend mensen. In mijn tijd als voetballer gaven deze duels toch wel iets extra’s. Momenteel is Twente één van de beter voetballende ploegen in de Keuken Kampioen Divisie met de invloed van diverse Spaanse spelers.”

Strijdlust
Om de volgende bekerronde te bereiken zal FC Groningen volgens Buijs teruggrijpen op de strijdlust van afgelopen zondag in thuisduel met AZ. “We moeten nu zelf antwoord geven en hebben de kans met de wedstrijd tegen Twente en ook die van zondag tegen FC Utrecht om een stap in de goede richting te doen. In de competitie kun je een mindere fase hebben, maar in de beker telt er maar één ding: een ronde verder. We hebben maar één kans!”

Laatste nieuws