Buijs: ‘Steun van vol stadion kan ons helpen’

30 september 2021

FC Groningen trapt morgenavond (vrijdag 1 oktober) voor eigen publiek speelronde 8 van de Eredivisie in gang. In Euroborg is FC Twente - getraind door voormalig FC-trainer Ron Jans - de tegenstander. Het beginsignaal van het competitieduel klinkt om 20.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Op weg naar de volgende Eredivisiewedstrijd kan huidig FC-trainer Danny Buijs niet over een volledige selectie beschikken. Mike te Wierik, Laros Duarte en Radinio Balker zijn geblesseerd. Daarnaast kent de spelersgroep twijfelgevallen in de personen van Cyril Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Bart van Hintum.
 
Volledige capaciteit
Daartegenover staat dat voor het eerst na het afschalen van de coronamaatregelen de capaciteit van Euroborg weer volledig mag worden benut bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. Spelers en staf kijken er naar uit, zo laat Buijs weten. “In de vorige thuiswedstrijden, waarbij we nog geen volledige bezetting hadden, is al gebleken wat de steun van het publiek kan doen. Vooral de tweede helft tegen Vitesse, waarbij wij met negen man tegen een 0-1 achterstand moesten knokken, heeft de steun van ons publiek er voor gezorgd dat wij nog bijna tot een resultaat konden komen.”
 
“Met een vol stadion achter ons kan het ons helpen om een goed resultaat te halen tegen FC Twente. Ook de sfeer rond de thuisduels met FC Utrecht en Heerenveen heeft laten zien dat het iets teweeg kan brengen bij de spelers. We gaan er met elkaar alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten tegen Twente.”
 
Voorbeschouwing
FC Groningen – FC Twente begint vrijdagavond (1 oktober) om 20.00 uur. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof. Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.fcgroningen.nl.
 
Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van hoofdtrainer Danny Buijs op de competitiewedstrijd tegen de ploeg uit Enschede.

Laatste nieuws