Buijs: ‘Seizoen eervol afsluiten’

10 mei 2022

Nog twee competitieronden en dan zit het reguliere Eredivisie-seizoen 2021/2022 erop. Of het seizoen daarna voor FC Groningen nog een vervolg krijgt in de vorm van play-offs, wordt mede bepaald in de uitwedstrijd tegen FC Twente, morgenavond (woensdag 11 mei) om 20.00 uur. De belangrijkste taak voor spelers en staf is echter vooral om de negatieve reeks van de laatste wedstrijden te doorbreken. Hoofdtrainer Danny Buijs gelooft erin dat het kan. “We gaan de mouwen opstropen en nog twee wedstrijden vol aan de bak. We willen hoe dan ook het seizoen eervol afsluiten. Of dat gaat lukken, weet ik niet, maar we gaan er wel alles aan doen."

_26I4094

FC Groningen mist woensdagavond in de Grolsch Veste in ieder geval de geschorste Jørgen Strand Larsen en de geblesseerde Bart van Hintum. Tomas Suslov is herstellende van een spierblessure en is hierdoor beperkt inzetbaar. “We verschijnen met elf topfitte spelers aan de aftrap, want het is twee keer alles of niets,” laat Buijs iets van het strijdplan blijken. “Aan een puntje hebben we niet zo veel, dus we moeten er vol voor gaan. ‘Kop d’r veur’, zeggen ze hier dan geloof ik.”

Geloof
De belangrijkste taak van de staf in de afgelopen dagen was om het geloof in de groep terug te brengen. “Wij hebben weliswaar de afgelopen wedstrijden verloren, maar het is echt niet zo dat we in die wedstrijden minder waren dan de tegenstander. Dat willen we de spelers laten inzien,” vertelt Buijs. “We hebben helaas te veel persoonlijke fouten gemaakt, dat is jammer. De jongens die het hierdoor even wat moeilijker hebben, steunen we en geven we vertrouwen. De jongens die er wel lekker inzitten, proberen we opnieuw de juiste energie te geven en te zorgen dat ze weer optimaal zijn voorbereid op de volgende wedstrijd. Wij helpen alle spelers. Alleen als team kunnen we het ombuigen. We moeten het samen doen.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met FC Twente, dat onder leiding van voormalig FC-trainer Ron Jans de vierde plaats op de ranglijst verdedigt. Een plek die in de eindrangschikking goed is voor directe Europese plaatsing. De competitiewedstrijd in speelronde 33 staat woensdagavond in Enschede vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Laatste nieuws