Buijs roemt steun van fans in uitwedstrijden

7 maart 2019 / vandaag

Trainer Danny Buijs mag vrijdagavond in Utrecht samen met zijn selectie rekenen op de steun van een goed gevuld uitvak. Donderdag aan het begin van de middag hadden al 374 fans een ticket gekocht voor het bezoekersvak bij FC Utrecht-FC Groningen, het duel tussen de nummers 6 en 8 van de ranglijst. De kaartverkoop loopt nog tot donderdagavond om 23.59 uur via deze website.

Vorige week vertelde Buijs al dat hij zich gelukkig prijst met de steun in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Mede ingegeven door gunstige vervoerswijzen en aantrekkelijke tarieven, wordt dit seizoen ook in uitduels het ene na het andere record gebroken als het gaat om de steun in andere Eredivisie-stadions. “Het is hartstikke mooi dat er zoveel mensen met ons meeleven,” aldus de FC-trainer. “Toen ik zelf nog speelde, gaf me dat altijd een lekker gevoel. Het was prettiger als je de warming-up kon doen met een paar honderd mensen erbij dan voor een leeg uitvak.”

Geschorst
Bij FC Groningen ontbreken vrijdagavond in ieder geval de geblesseerde Django Warmerdam en de geschorste Ritsu Doan. “We verwachten Warmerdam na de interlandperiode weer wedstrijdfit,” vertelt Buijs. “Hij is er inmiddels vier weken uit. Ritsu Doan heeft van ons vandaag tot maandag vrij gekregen. Hij is natuurlijk de hele winterstop doorgegaan vanwege zijn wedstrijden met Japan in de strijd om de Azië Cup. Hij heeft nu de mogelijkheid om even rust te nemen. We waren voor de winterstop gewend dat hij altijd minimaal een zeven als rapportcijfers haalt, maar de laatste wedstrijden had hij ook een paar mindere wedstrijden. Dat kan iedereen overkomen.”

De inzetbaarheid van Samir Memisevic vormt nog een vraagteken. “Hij heeft woensdag een deel van de training meegedaan met de groep. Donderdagmiddag moet hij in principe de hele training kunnen doorstaan en dan is het eigenlijk nog afwachten of hij vrijdagochtend nog ‘reactie’ krijgt. Aan de hand daarvan weten we of hij vrijdagavond in Utrecht inzetbaar is. Voor de rest is de selectie in principe compleet voorafgaand aan de afsluitende training.”

Tegenstander
Danny Buijs treft in zijn eerste jaar als Eredivisietrainer een coach bij FC Utrecht met een enorme schat aan ervaring. “Hij is denk ik voor elke trainer een voorbeeld, met een staat van dienst waar je U tegen zegt. Als je de lijst ziet van ploegen waar hij coach is geweest en de resultaten die hij heeft behaald. En dan nog de passie en bevlogenheid, die hij heeft langs de lijn. Daar kan ik wel van genieten. Maar ik hoop natuurlijk dat wij er vrijdagavond met een gunstig resultaat vandoor gaan.”

Om de reeks van vijf ongeslagen wedstrijden voort te zetten, moet het team volgens Buijs wel ‘zijn niveau halen’. “We kunnen het elke ploeg erg lastig maken als we goed spelen, zoals tegen Feyenoord, maar zijn kwetsbaar als we dat niet doen. Dat hebben we bijvoorbeeld uit bij NAC Breda gezien. Dat we nu zonder Doan spelen, is een gegeven. We hebben in januari ook al goed gespeeld zonder hem erbij. De buitenwereld zal Utrecht zien als favoriet en voor ons is het een mooie uitdaging om te laten zien of we bij het niveau kunnen aanhaken en een positief resultaat kunnen neerzetten.”

180930EOB9177
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws