Buijs: ‘Reis speelde tien uur in twintig dagen’

6 april 2019

Trainer Danny Buijs zat voor de zevende keer op rij als winnende trainer in de persruimte van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Hij zat er met een ‘dubbel gevoel’ en lichtte de wissel toe van Ludovit Reis: “We willen hem graag heel houden.” Zijn collega André Hoekstra van Excelsior zat er tegen wil en dank na het opstappen van Adrie Poldervaart: “Het heeft ons aangegrepen.”

Danny Buijs (FC Groningen): “Ik zit hier met een dubbel gevoel. Ben blij dat we gewonnen hebben, terwijl Excelsior een punt had verdiend. En het dubbele gevoel zit in het feit dat we aan de bal te weinig brachten. We begonnen nog uitstekend en met een levensgrote kans. Dat had Excelsior een enorme tik kunnen gewen, maar daarna werd het een gelijkwaardige wedstrijd. De tweede helft zakten we voetballend ver weg, hoewel we wel aardig bleven verdedigen.”

“We moeten daarmee aan de slag, want aan de bal is het niet wat we willen zien. We geven de hele eerste selectie nu een paar dagen vrij. Misschien heeft al het reizen voor de internationals de ploeg toch wel wat opgebroken. Vandaag was er ook aan strijd nog weer geen gebrek, maar voetballend moet het echt beter.”

Over Ludovit Reis: “Hij speelde vandaag zijn zevende wedstrijd in twintig dagen en stond de vorige zes wedstrijden de volle negentig minuten op het veld. Hij liep deze week op de toppen van zijn tenen, op zijn tandvlees. Vooraf hebben we de afweging gemaakt of we hem wilden laten spelen en hebben afgesproken dat hij na maximaal een uur eraf zou gaan. Hij is nog maar een tweedejaars A-junior en is een belangrijke speler voor ons. We willen hem graag fit en heel houden tot en met het einde van het seizoen.”

André Hoekstra (Excelsior): “Allereerst wil ik aangeven dat ik het jammer vind dat ik hier zit. Ik zit hier om een collega (Adrie Poldervaart – red.) te vervangen die gestopt is. En dat heeft ons donderdag erg aangegrepen. Dan de wedstrijd. De eerste vijftien minuten hadden we moeite met het middenveld van FC Groningen en met een aanpassing aan onze kant kregen we daar meer grip op.”

“Toch leden we in die fase nog teveel balverlies en was vaak de eindpass niet goed. In de tweede helft hebben we het opgepakt en waren er een paar mogelijkheden voor ons. Op het moment dat je het helemaal niet verwacht, scoorde Groningen. Het was een wedstrijd waarvan we er dit seizoen al heel vaak hebben gehad. En zo stonden we weer met lege handen na de wedstrijd.”

Laatste nieuws