Buijs presenteert zich aan vijfjaarkaarthouders

31 mei 2018

De nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs heeft zich woensdagavond in het Noordlease Stadion gepresenteerd aan zo’n 150 vijfjaarkaarthouders. Hij vertelde over zichzelf en gaf vervolgens een presentatie over de voetbalprincipes die hij als trainer aanhangt.

De vijfjaarkaarthouders krijgen jaarlijks een uitnodiging voor een bijeenkomst waarbij het thema ‘Talenten op één’ centraal staat. Zo werden na afloop van de presentatie ook nog zes debuutshirts van Ludovit Reis, Tom van de Looi, Amir Absalem, Tim Freriks, Michael Breij en Lars Kramer verloot onder de ruim zevenhonderd vijfjaarkaarthouders. Drie van de gelukkige winnaars konden het shirt meteen in ontvangst nemen.

De 150 aanwezigen waren een klein uur lang deelgenoot gemaakt van de speelwijze die Buijs voor ogen heeft in de komende seizoenen dat hij trainer is bij FC Groningen. Met een selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen gaat hij samen met de rest van de staf dagelijks aan de slag op Sportpark Corpus den Hoorn. In de ochtend met groepstrainingen en ’s middags met individuele programma’s voor de spelers.

Na afloop van de presentatie was er volop de gelegenheid voor aanwezigen om vragen te stellen aan Danny Buijs, die vervolgens ook nog de zes lootjes trok uit de bak met 700 kanshebbers op de debuutshirts. Tot slot was er voor alle aanwezigen nog een drankje aan de bar te verkrijgen en alvast vooruit te blikken op het komende voetbalseizoen, dat zondag 24 juni in Haren start met de eerste training.

De eerste selectie zal die dag voor een groot deel bestaan uit spelers afkomstig uit de eigen opleiding met vijf van de zes eerder genoemde spelers en daarnaast ook Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic, Jan Hoekstra en Gerald Postma.

Laatste nieuws