Buijs: ‘Postema start ook voor eigen publiek in de basis’

7 februari 2020 / vandaag

Trainer Danny Buijs heeft morgenavond, zaterdag 8 februari, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de beschikking over een extra optie in de aanval nu Daishawn Redan aangesloten en speelgerechtigd is. De jarige spits Romano Postema (vandaag, vrijdag 7 februari, 18 jaar geworden) mag na zijn basisdebuut in Zwolle nu ook voor eigen publiek starten in de punt van de aanval.

Bij FC Groningen zijn Gabriel Gudmundsson, Mo El Hankouri en Thijs Dallinga door blessures nog niet inzetbaar. Görkem Can zal ook nog niet aansluiten bij de wedstrijdselectie. De verdediger gaat dinsdagmiddag in Nijmegen zijn eerste minuten maken in de competitiewedstrijd van FC Groningen 2 op bezoek bij N.E.C. Spits Daishawn Redan sluit zaterdagavond wel aan en kan dus mogelijk zijn debuut maken in het eerste elftal. Vanuit de onder-19 behoren Kian Slor, Joël van Kaam en Thomas Poll tot de wedstrijdselectie in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Belasting
Danny Buijs beschouwde vrijdagmiddag tijdens het traditionele perspraatje voor op het thuisduel met Vitesse. De hoofdtrainer zei over de inzetbaarheid van de twee nieuwelingen: “We kiezen er in deze fase voor om Redan en Can maximaal één keer per dag te laten trainen. Ze krijgen rondom de overgang naar een nieuwe club te maken met een nieuw land, een nieuwe woonomgeving, van alles te regelen, reistijd, een medische keuring, een verhuizing en dit heeft logischerwijs veel impact. We willen om deze redenen ervoor zorgen dat we achteraf niet hoeven te zeggen dat we ze teveel hebben belast in de beginfase.”

Bagage
Buijs was tevreden over het basisdebuut van Romano Postema in Zwolle. De jonge spits mag zich daarom opmaken voor zijn eerste basisplaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Hij heeft het vorige week prima gedaan en diverse goede loopacties gemaakt. Ook zijn verdedigende taken heeft hij naar behoren uitgevoerd. De aanvoer naar de aanval was in Zwolle niet optimaal, maar een spits moet natuurlijk niet alleen maar afhankelijk zijn van ‘de bediening’. Romano heeft het goed gedaan en zal tegen Vitesse opnieuw starten.”

Met het aantrekken van Daishawn Redan heeft Buijs een andere gretige en talentvolle spits achter de hand. “Daishawn is een jaar ouder dan Romano en heeft meer bagage. Hij heeft de overstap van Ajax naar Engeland en vervolgens naar Duitsland al meegemaakt, terwijl Romano tot vorig seizoen nog in de onder-17 van FC Groningen speelde. We weten dat we met Redan een echte spits achter de hand hebben. Hij heeft de hele week meegetraind, is fit en volledig inzetbaar.”

Energie
Buijs weet dat zijn ploeg met Vitesse een tegenstander treft die de doelstelling heeft om Europees voetbal te halen. “Het is een top-7 club met ambitie om door te stoten naar de top-5 van Nederland. Na de trainerswissel houden zij vast aan hun vaste spelsysteem, 4-3-3. Ze hebben een kwalitatief goede selectie met diverse ervaren spelers. Met onze jeugdige talenten en positieve energie hopen we dat te kunnen compenseren.”

Het duel tussen de huidige nummers 8 en 6 van de Eredivisie begint om 18.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De kassa’s en het stadion openen om 17.00 uur. Tickets zijn zonder enige restrictie te koop bij de voorverkooppunten en op zaterdag ook bij het stadion.

Gif FCG Vitesse Banner
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws