string(9) "claudebot"

Buijs: 'Postema begint in de basis tegen PEC Zwolle’.

Vrijdag 31 januari 2020 om 15:15

FC Groningen speelt morgenavond (zaterdag 1 februari) de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De aftrap is om 20.45 uur op het kunstgras in het MAC3Park Stadion. Mede door de afwezigheid van Kaj Sierhuis zal spits Romano Postema in Zwolle zijn basisdebuut in een officiële wedstrijd van het eerste elftal van FC Groningen maken.

De Trots van het Noorden trainde de afgelopen dagen in de aanloop naar het uitduel met PEC Zwolle op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn. Vrijdagochtend ontbrak Kaj Sierhuis in verband met de mogelijke transfer naar een buitenlandse club. De spits is dit weekend hoe dan ook niet beschikbaar om te spelen. Ook de geblesseerden Mo El Hankouri, Gabriel Gudmundsson en Thijs Dallinga maken geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie. De nieuwste aanwinst, verdediger Görkem Can, zal de komende weken ook nog niet bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal aansluiten.

Speeltijd
Het betekent dat trainer Danny Buijs in ieder geval één wijziging moet doorvoeren in zijn basiself ten opzichte van afgelopen zondag, toen Ajax voor het eerst sinds 2014 weer eens werd verslagen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Waar de ene speler vertrekt,” weet Buijs ook uit de ervaring in zijn eigen spelersloopbaan, “ontstaat er ruimte voor andere spelers. Morgen (zaterdag) betekent het in ieder geval dat Romano Postema in de basis zal staan. Na het eerdere vertrek van Charlison Benschop had hij al het perspectief op meer speeltijd in het eerste en nu pakt hij al zijn eerste basisplaats mee. Het kan snel gaan in de voetballerij. Dit is daarvan maar weer eens een voorbeeld.”

Vertrouwen
Buijs heeft niet de indruk dat de transferperikelen die er spelen op deze laatste dag van de transfertermijn een negatieve invloed hebben op de sfeer binnen de spelersgroep. “Ik heb nog maar eens benadrukt dat spelers zich persoonlijk bij mij kunnen melden als ze morgen geen vertrouwen hebben in elkaar of in zichzelf. Dat hoeven ze niet direct met de hele groep te delen, maar ik heb nog geen signaal ontvangen dat het de spelersgroep afleidt. Iedereen zal zich morgen voor honderd procent geven in de uitwedstrijd tegen Zwolle.”

Tegenstander
PEC Zwolle speelt sinds de winterstop in een andere formatie dan in de eerste seizoenshelft. Met vijf verdedigers heeft de ploeg voor meer defensieve zekerheid gezorgd. “Het zal zeker een lastige uitwedstrijd worden en ik denk dat wij minder ruimte krijgen om zelf te voetballen dan in de wedstrijd tegen Ajax. Zij hebben 3-3 gespeeld tegen FC Utrecht en vervolgens 0-0 tegen Willem II. In beide duels hebben ze veel minder kansen en mogelijkheden weggegeven dan voor de winterstop.”

“Het zal een stugge uitwedstrijd worden. Maar FC Groningen is en blijft ook een ploeg waartegen geen club graag speelt. We hebben uit de laatste vier Eredivisiewedstrijden, twee voor en twee na de winsterstop, acht punten gehaald en hopen die lijn te kunnen doortrekken. We hebben alle vertrouwen in een goed resultaat bij PEC Zwolle.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’