Buijs: ‘Positief gevoel halen uit bekerduel’

21 januari 2022

Drie dagen na de bekeruitschakeling moet FC Groningen er opnieuw staan als zaterdagavond om 18.45 uur het beginsignaal klinkt in het Gelredome. In speelronde 20 van de Eredivisie is Vitesse de tegenstander in Arnhem. Tegen de nummer 4 op de ranglijst verwacht hoofdtrainer Danny Buijs over een vrij complete selectie te kunnen beschikken. “Wellicht dat we wel één of twee frisse jongens in de basis laten starten.”

Eén wisseling was op voorhand al aangekondigd; Peter Leeuwenburgh keert volgens afspraak weer terug onder de lat, nadat afgelopen woensdag in de met 1-2 verloren bekerwedstrijd tegen N.E.C. Jan Hoekstra het FC-doel mocht verdedigen. “Verder moeten we vooral een positief gevoel zien te halen uit de wedstrijd tegen N.E.C. Daarin hebben we met name de eerste helft heel veel dingen heel goed gedaan. We hebben op basis van de gecreëerde kansen in die wedstrijd onszelf niet beloond,” stelt Danny Buijs.

De bekeruitschakeling had impact op de selectie, constateerde de hoofdtrainer van FC Groningen. “Dat was zeker een dag na de wedstrijd nog een behoorlijke tik voor de groep. Je merkte de teleurstelling. Dat is op zich goed, want teleurstelling na een nederlaag moet er zijn er in topsport. Het is aan ons als staf om de koppies weer omhoog te krijgen. Het resultaat bepaalt voor een groot deel je gevoel, maar we moeten proberen op deze weg door te gaan, want – nogmaals – op basis van het spelbeeld hadden we verdiend te winnen. Maar dat telt niet, dus we moeten het tegen Vitesse opnieuw laten zien.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Vitesse. De competitiewedstrijd in speelronde 20 staat zaterdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Laatste nieuws