Buijs: ‘Plan tegen PSV optimaal uitvoeren’

23 april 2021

FC Groningen treedt morgen, zaterdag 24 april, in speelronde 30 van de Eredivisie aan tegen PSV. In het Philips Stadion zijn 4.000 toeschouwers met een negatieve coronatest welkom, als onderdeel van een pilot om de publieksstromen naar de stadions weer op gang te brengen. Hoofdtrainer Danny Buijs kan in Eindhoven niet beschikken over de geblesseerde Bart van Hintum. Alessio Da Cruz is een twijfelgeval. Hoewel Arjen Robben inzetbaar zou kunnen zijn tegen PSV, reist hij niet mee naar Eindhoven. Met een individueel programma richt de steraanvaller zich op de thuiswedstrijd van FC Groningen, volgende week tegen Sparta Rotterdam.

PSV moet zaterdagavond winnen om een nieuwe landstitel voor Ajax nog uit te stellen. FC Groningen werkt aan het realiseren van de sportieve doelstelling voor dit seizoen: 50 wedstrijdpunten. De ploeg van Buijs staat op 46 punten en bezet hiermee de 6e plek op de ranglijst. Een positie bij de eerste acht ploegen op de eindrangschikking is goed voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Traditiegetrouw heeft FC Groningen het lastig om resultaat te boeken in het Philips Stadion. Buijs weet dat er vanaf 18.45 uur opnieuw een zware avond wacht. “Eerlijk gezegd had ik eigenlijk wel verwacht dat PSV in deze fase van de competitie nog vol om het kampioenschap zou strijden. Ze hadden al heel veel individuele kwaliteiten met bijvoorbeeld Malen, Gakpo en Dumfries. Daar zijn spelers als Zahavi, Max en Götze nog bij gekomen. Wij moeten dus een goed plan hebben om PSV te bestrijden en dat plan moeten we bovendien optimaal uitvoeren. We weten wat ons te wachten staat, we kunnen aan de bak.”

Bekijk hier de voorbeschouwing met Danny Buijs voor het uitduel met PSV, dat onder leiding staat van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Laatste nieuws