Buijs: ‘Passend vervolg geven aan zege op Graafschap’

31 augustus 2018

Komende zondag, 2 september, gaat FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion op jacht naar de eerste thuiszege van het nog prille seizoen 2018/2019. “Afgelopen weekend was de ontlading en opluchting groot,” aldus FC-trainer Danny Buijs in de voorbeschouwing op het duel.

KOOP ONLINE TICKETS
In de aanloop naar de wedstrijd in de vierde speelronde van Eredivisie heeft Danny Buijs twee extra aanvallende opties in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd in Doetinchem. “Mimoun Mahi is weer inzetbaar, maar we zullen hem nog niet laten starten. We houden hem liever achter de hand om hem bijvoorbeeld in de tweede helft te laten invallen. Het is duidelijk dat hij op dit moment nog niet weer negentig minuten maximaal te belasten is.”

Stappen
Nieuweling Jannik Pohl is meteen speelgerechtigd. De Deen werd woensdag gepresenteerd en maakt zijn opwachting bij de eerste selectie. Ook hij zal naar verwachting niet in de basis starten. “We hebben afgelopen weekend goede dingen gezien, met name in de eerste helft. Er zijn ook nog weer genoeg dingen te verbeteren en we gaan zondag zien of we daarin weer stappen hebben gemaakt. We willen een passend vervolg geven aan zege op De Graafschap.”

Over tegenstander PEC Zwolle vertelde Buijs het volgende: “Ze hebben een goed voetballende ploeg, die zeker nog de nodige punten zal halen in dit seizoen. Maar het is niet de bedoeling dat ze daar zondag al mee beginnen. Zij hebben een lastige competitiestart. Tegen PSV hebben ze goed gespeeld, maar het kan even een keer tegenzitten.”

Bevestigd
De transferperiode eindigt komende nacht om 0.00 uur, tot blijdschap van Buijs: “Zelf heb ik me er zoveel mogelijk van proberen af te sluiten, omdat ik er weinig invloed op heb. Natuurlijk heb ik wel intern mijn mening gegeven. Hoe je het ook wendt of keert, het levert onrust op. Van Jannik Pohl heb ik me nog niet echt een beeld kunnen vormen op basis van zijn eerste training. Ik heb wel beelden gezien van wedstrijden bij Aalborg en daarin wordt het beeld van hem bevestigd, dat hij diepte in zijn spel heeft, agressief is en een harde werker.”

mtb18082564848

Laatste nieuws