Buijs: ‘Opsteker voor iedereen in en rond de club’

11 november 2018

Trainer Danny Buijs van FC Groningen was zondagmiddag na afloop van de derby tegen Heerenveen blij met de eerste thuiszege van het seizoen. Zijn collega Jan Olde Riekerink van sc Heerenveen noemde tot drie keer toe de term ‘onherkenbaar’ als typering van zijn ploeg.

Danny Buijs (FC Groningen): “We zijn blij dat we eindelijk onze eerste thuiszege van het seizoen te pakken hebben. We waren er twee of drie keer dichtbij, maar nu is het gelukt. Het was een verdiende overwinning van onze kant, die we met name in de eerste helft hebben afgedwongen. De tweede goal puur door individuele kwaliteit van Ritsu Doan.”

“Vlak voor tijd schoten zijn nog een bal op de lat en daarmee kan het nog een hele hectische slotfase worden. Dat is ons bespaard gebleven. Dit is een opsteker voor iedereen in en rond de club. Wij gaan ons vanaf morgen opmaken voor de volgende wedstrijd en dat is Feyenoord-uit.”

Jan Olde Riekerink (sc Heerenveen): “Het was een waardeloze wedstrijd. Onherkenbaar, terwijl wij uit tegen AZ nog een hele goede teamprestatie hadden neergezet. De eerste tien minuten vond ik het nog meevallen, maar daarna verloren we telkens te snel de bal. Terwijl ik weet dat deze ploeg heel goed kan voetballen. Maar we kwamen niet meer onder de passiviteit uit.”

“Ook complimenten voor FC Groningen dat veel scherper was en veel meer duels won. Ook in de laatste fase van de wedstrijd konden we geen vuist meer maken. De intensiteit lag hoger bij FC Groningen en dat leidde ertoe dat individuen konden uitblinken bij hun en die bij ons onzichtbaar bleven. FC Groningen was op elk vlak beter vandaag. Ik hoop dat ik uit tegen PSV weer een herkenbare ploeg zie.”

181111EOA0080

Laatste nieuws