Buijs: ‘Op veel vlakken nog te verbeteren’

9 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen won afgelopen weekend met 1-0 de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Ajdin Hrustic maakte vlak voor tijd de winnende treffer voor de ploeg van trainer Danny Buijs. Morgen, zaterdag 10 augustus, speelt de Trots van het Noorden thuis tegen FC Twente. Aanvang is 18.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Buijs vindt zijn ploeg ‘licht favoriet’ ten opzichte van de Tukkers.

FC Groningen was in de eerste speelronde één van de zes ploegen die de openingswedstrijd van het seizoen in een driepunter wist om te zetten. Dat was een mooie opsteker aan het begin van de nieuwe voetbalcompetitie. “Maar er waren ook nog voldoende punten om te verbeteren,” aldus Buijs. “Positief was in ieder geval dat we in grote delen van de wedstrijd hebben laten zien waartoe we voetballend in staat zijn. Van daaruit hadden we meer moeten creëren. Ook de onderlinge afstanden en samenwerking in de verdediging zijn nog punten van aandacht. Maar dat geldt in deze fase van de competitie eigenlijk nog voor alle teams.”

Verbetering
De voetballend goede fases werden afgewisseld met slordigheden en kwetsbare momenten in verdedigend opzicht, maar reden om de basiself te wijzigen, ziet Buijs vooralsnog niet. “Er zijn veel jongens die een prima wedstrijd hebben gespeeld, onder wie diverse spelers die hun FC- of Eredivisiedebuut maakten. Maar er zijn ook spelers die een mindere beurt maakten. Dat mag één wedstrijd voorkomen, maar van die jongens wil ik in trainingen en tijdens wedstrijden wel verbetering zien. Bij FC Groningen wordt een bepaald basisniveau gevraagd. Blijft dat uit, dan kunnen afwegingen op bepaalde posities anders gaan uitvallen.”

Reactie
Gabriel Gudmundsson viel afgelopen weekend in Emmen geblesseerd uit, maar maakte donderdag en vrijdag gewoon weer deel uit van de trainingsgroep. Donderdagochtend werkte hij een gedeelte van de besloten training af met de selectie en vrijdagochtend maakte hij de gehele training vol op Sportpark Corpus den Hoorn. “Als zijn lichaam geen negatieve reactie geeft,” licht Buijs toe, “is hij zaterdag gewoon weer onderdeel van de wedstrijdselectie.” Alleen Samir Memisevic en Jannik Pohl zijn, net als afgelopen week, sowieso niet inzetbaar.

Voetballend
Buijs zag in de aanloop naar het duel Groningen-Twente het oefenduel van de Tukkers tegen het Duitse Schalke 04 en tevens de competitiewedstrijd tegen PSV. “Het is om te beginnen mooi dat een club als Twente terug is in de Eredivisie. Ze horen wat betreft stadion en achterban echt op het hoogste niveau van Nederland. Het is van oudsher een beladen potje en dat is mooi. Ook laat de ploeg van trainer Gonzalo Garcia zien te willen voetballen en dat is iets wat wij ook graag willen. Hoe ze het morgen (zaterdag – red.) zullen aanpakken, is voor ons nog niet helemaal duidelijk. Maar hoe ons eigen strijdplan eruit ziet, hebben we duidelijk voor ogen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws