Buijs: ‘Ons eerste meetmoment’

2 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen speelt zaterdagavond in Stadion De Oude Meerdijk in de eerste competitieronde van het seizoen 2019/2020 tegen FC Emmen. Het duel begint om 18.30 uur. FC Groningen kan beschikken over een nagenoeg complete selectie. Van de vaste krachten zal Samir Memisevic de komende periode ontbreken. Trainer Danny Buijs werkte tijdens de voorbereidingsperiode met zijn ploeg toe naar vastigheden.

Na een voorbereiding van ruim zes weken met acht oefenwedstrijden staat zijn ploeg er, volgens de FC-trainer, goed op. “We zijn tevreden over de voorbereiding,” aldus Buijs. “Maar die geluiden hoor je eigenlijk bij elke club wel. De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd speciaal omdat je nu zo lang specifiek toewerkt naar die eerste tegenstander. Iedereen is enthousiast, er is nieuw bloed. Dit wordt ons eerste meetmoment.”

“Uiteindelijk streef je naar perfectie, maar die komt er toch nooit helemaal," vervolgt Buijs. "Ook niet als je zes maanden voorbereiding zou hebben. Ook in elke oefenwedstrijd wil je een gunstig resultaat behalen, maar de echte druk van winnen en verliezen, die is er pas morgen (zaterdag – red.). De uitslagen van de oefenwedstrijden zeggen mij over het algemeen niet zoveel. Je moet door het resultaat heen kunnen kijken, naar het geboden spel en dat was in de oefenwedstrijd tegen Sparta (4-2 verlies - red.) in de eerste 25 minuten bijvoorbeeld veel beter dan in de tweede helft tegen FC Eindhoven (3-0 winst - red.).”

Basiself
De voorbije weken tekende zich langzamerhand een basisopstelling van FC Groningen af die ‘voor 99% zeker’ zaterdagavond ook aan de aftrap zal staan, aldus Buijs. “We hebben voorin verschillende keuzes, maar zijn deze voorbereiding vooral op zoek geweest naar een vaste speelstijl en zekerheden. Van daaruit kunnen we op termijn meer gaan variëren, met name in aanvallend opzicht.”

De kwaliteiten van tegenstander FC Emmen zijn voor Buijs geen geheim na de onderlinge oefenwedstrijd (2-2) en een oefenduel van de Drenten met OFI Kreta, dat de Groningen-trainer bekeek. “Het is een ploeg die ook diverse personele wisselingen heeft, maar vooral doorbouwt op de weg die ze in hun eerste jaar in de Eredivisie hebben ingezet. Maar in deze fase zijn we niet al teveel met tegenstanders bezig en richten we ons vooral op ons eigen spel. Daar liggen op dit moment de meeste aandachtspunten.”

Fans
FC Groningen wordt zaterdagavond gesteund door een volledig uitverkocht uitvak met 375 Groningen-supporters die per auto of per bus afreizen. De wedstrijd begint om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Via onze diverse social mediakanalen doen we live verslag van de wedstrijd in de eerste speelronde van de Eredivisie seizoen 2019/2020.

buijs open dag
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws